TREILER ⟩ Eesti publiku ette jõuab Herman Simmist inspireeritud Leedu põnevussari «Nuhk»

Spekter
Copy
Oktoobris näeb ilmavalgust Herman Simmi elust inspireeritud põnevusseriaal «Nuhk».
Oktoobris näeb ilmavalgust Herman Simmi elust inspireeritud põnevusseriaal «Nuhk». Foto: Go3

Samal ajal kui Elisa Huubi jõuab telesarja «Reetur» teine hooaeg, toob Go3 oma platvormile Leedu põnevusseriaali «Nuhk», mis on samuti inspireeritud kurikuulsa riigireeturi Herman Simmi elust.

Rahvusvahelise koostöö käigus valminud sarja «Nuhk» looja on kuulus Leedu produtsent ja stsenarist Erikas Kundreckas, kelle sõnul näitab «Nuhk» Simmi lugu teise nurga alt. Kundreckas tegi käsikirja loomiseks palju eeltööd, töötades läbi tuntud Briti ajakirjaniku Edward Lucase artikleid ja raamatuid endistest Nõukogude Liidu riikidest ning Vene luure siinsest tegevusest. Lisaks vaatas ta dokumentaale ja suhtles ka Leedu politseiametnikega. Lavastaja sõnul meenutab kurikuulsat Simmi kõige enam sarja tegelane Aksel Ruudi, kes on endine Eesti politseiülem ja Vene luureagent.

«Sarjas on palju fiktiivset, sest osa detaile on endiselt salastatud. Samuti on Kundreckas sarja kaasahaaravamaks ja intrigeerivamaks teinud, sest avastas oma uurimistöö käigus, et ametnike ja spioonide töö võib päriselus olla üpris igav,» seisab pressiteates. «««Nuhk» ei paku ainult kaasahaaravat lugu, vaid aitab ka mõista praegust poliitilist olukorda. Ajal, mil Venemaa propaganda õitseb ja agressioon kasvab, aitab «Nuhk» ajalugu ja hetkesündmusi näha teisest perspektiivist,» teatab TV3 Grupp.

«Nuhk»
«Nuhk» Foto: Go3

Endine poliitik Herman Simm, kes on nüüd 74-aastane, töötas Nõukogude Liidus kõrgel kohal. Pärast Eesti iseseisvumist 1991. aastal tema karjäär ei lõppenud – ambitsioonikas ametnik töötas kaitsestruktuurides ning tal oli ligipääs Eesti, NATO, Euroopa Liidu ja teiste Eesti tähtsate kaitsepartnerite delikaatsele infole.

Sarja «Nuhk» filmimine võttis peaaegu aasta, võttepaikadeks olid nii Eesti, Läti, Leedu kui ka teised riigid. 

Põnevussari «Nuhk» jõuab Go3 teenusesse 11. oktoobril.

Vaata sarja treilerit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles