Galerii: Davise tennise karikamatši Eesti-Luksemburg pidulik avamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval, 8. veebruaril toimus Tere Tennisekeskuses Davise tennise karikamatši Eesti-Luksemburg pidulik avamine.

Neljapäeval toimunud loosi tahtel kohtuvad Davise karikavõistluste II liiga Euro-Aafrika tsooni avaringi matšis Eesti – Luksemburg esimeses mängus väljakuperemeeste esireket Jürgen Zopp ja külalistennisist Gilles Kremer.

Kohtumine algab Tondil Tere tennisekeskuses kell 14. Pärast avamatši tulevad väljakule Jaak Põldma ja Mike Scheidweiler. Paarismäng peetakse laupäeval.

Eesti koondise treener-kapten Peeter Lamp otsustas Zoppi kõrval teise üksikmängijana välja panna Põldma, ehkki Vladimir Ivanov tegi mullu maailma edetabelis jõudsaid edusamme.

“Ivanov ei ole veel päris terve ning edetabelile vaatamata on ta tasemelt Põldmaga enam-vähem võrdne. Võib-olla ainult viimase aja mängukogemuste tõttu oleks võinud eelistada Ivanovi, kui ta olnuks päris terve,” rääkis Lamp.

Kapten lisas, et pühapäeval on seisust olenevalt võimalik mehi vahetada ja Ivanov võib samuti platsile pääseda. Meeskonna neljas liige Mait Künnap peaks osalema ainult paarismängus.

Luksemburgi meeskond omakorda ei pannud välja Tallinna saabunud nelikust ainsat, kes veel profitennisesse tõsiselt pürgib ja ATP edetabelikohta (1019.) omab – 19-aastast Mike Vermeeri.

Luksemburgi meeskonna ülejäänud liikmed on tennise mõistes juba amatöörid ning töötavad treeneri, ametniku ja tuletõrjujana.

“Panime välja parimad mehed,” sõnas Luksemburgi kapten Jacques Radoux. “Schweidheiler kuulus kunagi isegi maailma 300 parema sekka, ehkki sellest on nüüd aastaid möödas.

Tema ja Kremer peaksid olema meie edukaimad hard-courti mängijad, kuigi nad on isegi Luksemburgi edetabelis üsna taga. Mõlemad olid kaua aega vigastatud ning seetõttu võib tunduda, et panime Eesti vastu kõige nõrgemad, aga nii see pole,” kinnitas Radoux.

Luksemburgi esireket Gilles Muller ei tulnud aga Davis Cupi matšile põhjusel, et eelistab praegu isiklikku karjääri meeskonna huvidele. “Ta üritab pääsu Londoni olümpiale ning mõistame selles osas tema otsust,” sõnas Radoux.

Lambi sõnul võib Luksemburgi meestelt oodata visamat vastupanu, kui nende olematud edetabelikohad eeldavad, ent kapten usub siiski Eesti paremusse: “Loodan muidugi, et reede õhtuks oleme 2:0 ees.” Radoux peab samuti Eestit soosikuks, ent võimalusi tema meelest Luksemburgil siiski leidub.

Kiika pildigalerii uhke tennisesündmuse pidulikust avamisest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles