Litvinenko tapmise uurimisest valmib tuleval aastal draamasari

Spekter
Copy
David Tennant
David Tennant Foto: Nils Jorgensen/Scanpix

Venemaa dissidendi Aleksandr Litvinenko tapmisest ning selle uurimisest valmib neljaosaline teleseriaal «Litvinenko». Sari jõuab tuleval aastal Viaplay voogedastusplatvormile.

«Litvinenko» on lugu otsusekindlatest Scotland Yardi uurijatest, kes töötasid 10 aastat selle nimel, et teada saada, kes vastutab Aleksandr Litvinenko mürgitamise eest.

Sarja tegevus leiab aset 2006. aasta novembris, mil uurijad kutsutakse Londonis asuvasse haiglasse, et küsitleda järjest halveneva tervisega patsienti, kelleks on endine Venemaa luuretöötaja Aleksandr Litvinenko. Ta väidab, et tema mürgitamine oli Venemaa presidendi Vladimir Putini tellitud. Surivoodil annab ta uurijatele täpseid detaile haigestumiseni viivate sündmuste kohta, mis juhatavad kahe Vene ohvitseri jälile.

Sarja tegemisele aitasid kaasa mitmed võtmeisikud, kes omal ajal uurimisega lähedalt seotud olid, sh endised Scotland Yardi uurijad Clive Timmons ja Brent Hyatt (seriaalis mängivaid neid Mark Bonnar ja Neil Maskell), Aleksandr Litvinenko perekond ja advokaat Ben Emmerson.

Margarita Levieva kehastab seriaalis «Litvinenko» Marina Litvinenkot.
Margarita Levieva kehastab seriaalis «Litvinenko» Marina Litvinenkot. Foto: NENT Group

Aleksandr Litvinenkot kehastab sarjas šotlasest näitleja David Tennant, kes on tuntud seriaalist «Doctor Who». Draamasarja keskmes on Litvinenko kartmatu ja väärikas lesk Marina, kes väsimatult võitles selle nimel, et veenda Briti valitsust tema abikaasa mõrvareid avalikult nimetama ning mõistma Vene riigi rolli tema mehe mõrvas. Marina Litvinenkot kehastab seriaalis Margarita Levieva, kes on tuntud seriaalidest «The Blacklist» ja «Revenge».

Seriaali stsenarist on George Kay, kes on Netflixi hittsarjade «Lupin» ja «Criminal» looja. 

Seriaali režissöör on Jim Field Smith («Criminal», «Truth Seekers») ning sarja produtsendid on ITV Studiosist Patrick Spence («Adult Material», «Marvellous»), NENT Groupist Zapata Genetay, Tiger Aspect Productionsist Lucy Bedford («Viewpoint», «The Good Karma Hospital»), George Kay, Jim Field Smith ning David Tennant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles