LUGEJA KÜSIB ⟩ Miks maetakse Tapal maa alla autorehve? (2)

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Hunnik rehve Tapal.
Hunnik rehve Tapal. Foto: Erakogu

«Innovatsioon või suurem seaduserikkumine?» küsis reedel Elu24-le vihje saatnud isik, kes leidis Tapa metsa alt hunniku autorehve. Riigi kaitseinvesteeringute keskuse pressiesindaja Hanna Heinnurme sõnul on tegu Eestis uuendusliku projektiga.

Metsa alt hunniku autorehve leidnud isik sõnas, et väidetavalt tuuakse Tapale rehve Rootsist. «Kaitsevägi matab vist maha kuskile sinna.»

Riigi kaitseinvesteeringute keskuse pressiesindaja Hanna Heinnurm kinnitas, et tõesti maetakse Tapal rehviplokke, seda põhjusel, et nendest ehitatakse teed. «Mujal maailmas, nagu Soomes, Rootsis, Ühendkuningriigis ja Ameerika Ühendriikides, on antud tehnoloogia juba kasutuses ligi 20 aastat. Nüüd kasutatakse esmakordselt sarnast lahendust ka Eestis Läpi-Ojaküla tee rekonstrueerimisel, mis on ligipääsutee kaitseväe keskpolügoonile,» lisas ta.

Tallinna Tehnikakõrgkooli lektori ja teedeinseneri Sven Sillamäe sõnul lahendab rehviplokkide kasutuselevõtt Eestis rehvide käitlemise probleemi ning võimaldab samal ajal säästa taastumatut loodusvara (liiva, kruusa), mida peaks muidu kasutama tee ehitamisel suuremas koguses.

Küsimusele, kas rehvid on pärit Rootsist, sõnas Heinnurm: «Kõik rehvid on kogutud Eestis ja toodetud ka Eestis. Väide, et rehve tuuakse Rootsist on vale.»

Foto: Erakogu
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles