Mupo esindaja Liivalaia lammutustolmu probleemist: mõistame igati linlaste nördimust

Elu24
Copy
Lammutus Liivalaia tänaval
Lammutus Liivalaia tänaval Foto: Tanel Veenre/Facebook

Tallinnas Liivalaia tänaval tehtavad lammutustööd tekitavad nii müra- kui ka tolmuprobleemi, mistõttu on ühismeedias sõna võtnud muuhulgas teleajakirjanikud  Margus Saar ja Grete Lõbu ning kunstnik Tanel Veenre. Munitsipaalpolitsei vastusest selgub, et tööde teostajale on sel nädalal tehtud kaks teavitust ning palutud on pidada kinni ka öörahu nõuetest. 

Tallinna munitsipaalpolitsei (Mupo) ameti menetluse ja piirkonnatöö osakonna juhataja Triin Uudevälja sõnul mõistetakse igati linlaste muret ja nördimust, kes on pidanud taluma Liivalaia 9 lammutusmüra õhtutundidel. «Linlaste pöördumistele ja palvele on reageerinud nii Tallinna Munitsipaalpolitsei kui ka Tallinna Linnaplaneerimisameti järelevalve,» ütleb Uudevälja ja lisab, et on suheldud korduvalt ka lammutustöid tegeva ettevõtja esindajaga. 

Hoone lammutamise ehitusprojekti järgi peab olema tagatud territooriumi heakorra ning samuti tuleb näiteks kasta konstruktsioone veega. Mupo esindaja sõnul tundub aga naabermaja elanike tehtud sotsiaalmeedia postituste põhjal, et lammutamise kahjulike mõjutuste leviku minimaliseerimiseks kasutusele võetud meetmed ei ole ilmselt olnud piisavad. «Nii on ka linnaplaneerimise amet küsinud ettevõttelt täiendavat selgitust ja infot, milliseid meetmeid kavatsetakse kasutada, et oleks tagatud lammutustööde käigus minimaalne ehitustolmu tekkimine ja hoone lammutamine toimuks naaberkruntide elukeskkonda oluliselt häirimata,» sõnab Uudevälja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles