VIDEO Idaho koolides on keelatud kanda seljakotte koolitulistamise tõttu

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Rigby Põhikool.
Rigby Põhikool. Foto: John Roark/ Scanpix

Mais toimus USAs Idaho põhikoolis tulistamine, milles sai vigastada kolm inimest. Nüüd avastati koolis taas ühe lapse seljakotist tulirelv, mispeale otsustati keelata osariigi mitmes koolis seljakottide kandmine.

Rigby põhikoolis leiti 13-aastane tüdruk tualettruumist relvaga, mis ehmatas kõiki koolis viibijaid. Õpilastel paluti kiiresti koolimajast lahkuda ning kool sulgeti ajutiselt. Relvaga kooli tulnud tüdruk võeti vahi alla.

Kuna alles mais toimus sealsamas ohvritega koolitulistamine, võeti ka seda olukorda väga tõsiselt. Viimasel juhul õnneks relvast ei tulistatud, kuid siiski otsustati muuta mõningaid koolidele kehtivaid seaduseid.

Jeffersoni koolipiirkonna ülemjuhataja Chad Martin andis teada, et seljakotid ei ole enam mõnes koolis lubatud. Rigby põhikool ja keskkool, Farnsworthi põhikool ja Jeffersoni keskkool on esimesed, kus peab seda reeglit järgima.

Koolijuhid paluvad teha lastevanematel õppeasutusega koostööd ja hoida oma tulirelvad lastele kättesaamatus kohas. Samuti paluvad nad jälgida muutusi lapse käitumises, riietusstiilis ja isiksuses, et nad saaksid vajadusel lapsele kiiret abi pakkuda.

«Mul on usku meie koolisüsteemi ja politseisse, ma usun, et mu laps on kaitstud ja kõik saab korda,» rääkis üks lapsevanem Local Newa8-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles