Suurte jõududega saabunud politsei pidas kinni Vana-Vigalas relvaga paugutanud õpilase (1)

Kert Avasalu
Copy
Stardipüstol. Illustreeriv.
Stardipüstol. Illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Politsei reageeris Vana-Vigalas väljakutsele suurte jõududega, sest üks õpilane ähvardas teist relvataolise esemega.

Kolmapäeva hilisõhtul laekus Elu24 toimetusele vihje, mille järgi oli üks õpilane võtnud Vana-Vigala kooli kaasa relva. Ärev olukord olevat päädinud relvastatud politsei saabumise ning poisi kinnipidamisega.

Kohalike sõnul oli üks õpilane tõesti teist relvaga ähvardanud ning isegi tulistanud, kuid pihta keegi ei saanud. Politseiekipaažid kiirustasid kohale väidetavalt 180-kilomeetrise tunnikiirusega, sisenesid relvade ning kilpidega julgestatult majja ja pidasid õpilase kahtlustatavana kinni. Neljapäeva õhtul saadeti Elu24-le anonüümse vihjena ka klipp kinnipidamisest.

Rapla jaoskonna juhtivuurija Jaan Aas kinnitas, et kolmapäeva õhtul kell 21 saadi kutse Vana-Vigala õpilaskodu juurde, kus alaealist noorukit ähvardati relvaga. «Politsei reageeris sündmusele suurte jõududega ning selgitas välja, et relvaga ähvardajaks oli samuti alaealine noormees, kes on õpilaskodu elanik ja läks pärast juhtunut õpilaskodusse oma tuppa,» selgitas uurija.

«Politseinikud tagasid õpilaskodus olnud teiste inimeste ohutuse, sisenesid hoonesse ning pidasid seal noormehe kinni,» kirjeldas Aas. «Esialgselt kogutud info põhjal tegi noormees õpilaskodu juures õues stardipüstoliga ühe lasu õhku ning ähvardas sellega oma koolikaaslast.» Täpsemad asjaolud on veel uurimisel, seega selgitatakse relva päritolu ja vahejuhtumi põhjus välja hiljem.

Keerulised noored

«Väga ootamatu see sündmus ei olnud,» tõdes Vana-Vigala põhikooli direktor Margit Liira. «Need noormehed on sellised keerulised ja nendega on ennegi erinevaid probleeme olnud,» lisas ta, kuid tunnistas, et midagi nii karmi seni juhtunud ei ole.

Liira selgitas, et kuigi tegemist on tavalise kooliga, pakutakse internaadi võimalust probleemsetele noortele. «Õpilaskodu on lastele, kes on sotsiaalselt keerulistest peredest või koolikohustuse täitmistega raskustes,» märkis ta. Liira sõnul on kinni peetud poisi vanemaga kokkusaamine juba kokku lepitud, kuid kedagi ette hukka mõistma ei hakata.

Kahe nädala eest tulistas purjus mees Võru linnas stardipüstolist. 32-aastane mees vahistati ning alustati uurimist avaliku korra raske rikkumise paragrahvi järgi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles