Måneskini piletite müük ummistas Piletilevi: kahtlustame häkkerite rünnakut

Copy
Maneskin Eurovisioonil.
Maneskin Eurovisioonil. Foto: SANDER KONING / POOL/EPA

Muusikafännid on pahased, sest paljud jäid oodatud Måneskini kontserdi piletitest ilma. Piletilevi juhi sõnul ei ole sellist nõudlust poolteist aastat nähtud, kuid mõned numbrid äratavad ettevõttes kahtlust.

Neljapäeval kirjutas Õhtuleht, et nende poole pöördusid pahased inimesed, kes jäid Itaalia rokkstaaride kontserdipiletitest ilma. Kui juba eelmüük tekitas Piletilevis tõrkeid, siis tänane avalik piletimüük ummistas lehe tuhandete inimestega.

«Ootasime küll suurt huvi, kuid selline nõudlus on ka meie jaoks üllatus,» kinnitas mänedžer Liina Tammepõld. Ta pakkus esmalt, et ilmajääjad võiksid osta pileti Måneskini Riia kontserdile. Paraku kustus kohe ka see lootus. «Just tuli uus info, et Riia on ka peaaegu välja müüdud.»

Piletilevi juhi sõnul on positiivne, et huvi oli. Lehe ummistudes suurendati tehnilist võimekust ning piletite müük hoolimata ülekoormatud lehest hetkekski ei peatunud. «Kuna oli teada, et kell 13 algab piletimüük, oli ettevalmistunud inimeste arv väga suur,» selgitas Sven Nuutmann. «Meil oli stabiilselt umbes 10 000 inimest järjekorras.»

Häkkerikahtlus

Veidi hiljem märkis Nuutmann aga, et hoolimata ilmselgest suurest huvist on neil ka kahtlus võimaliku sabotaaži kohta. «Tõenäoliselt olime me ka mingi rünnaku all lisaks suurele huvile,» märkis ta. Samas on tegemist vaid kahtlusega ja Piletilevi kontrollib asja. Juhi sõnul on neil ka varasemast sarnaseid kogemusi häkkeritega. «Me veel ei tea, aga kahtlustame seda, sest Eesti ja Läti liikluse numbrid erinesid kardinaalselt,» selgitas Nuutmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles