40-aastase pausi järel Tallinna lennujaama külastanud ehitusmees: ei tunne seda ausalt öeldes praegu äragi

Elu24
Copy
Võrumaa mehel Toivol oli sel suvel tähtis päev – saate «Roaldi retked Eestis» raames külastas ta esimest korda pealinna Eesti vabariigi ajal.
Võrumaa mehel Toivol oli sel suvel tähtis päev – saate «Roaldi retked Eestis» raames külastas ta esimest korda pealinna Eesti vabariigi ajal. Foto: Kanal 2

Tuleb välja, et Eestimaal on inimesi, kes pole kordagi Eesti vabariigi taasiseseisvusaja jooksul Tallinnasse jalga tõstnud. Sel suvel käis Tallinnas ära Võrumaa mees Toivo, kes sattus viimati pealinna, kui tegi 1980. aasta suveolümpiamängude tarbeks Tallinna lennujaamas ehitustöid. 

Võrumaa mehel Toivol oli sel suvel tähtis päev – saate «Roaldi retked Eestis» raames külastas ta esimest korda pealinna Eesti vabariigi ajal. Viimati käis Toivo Tallinnas 1970ndatel, kui suure hurraaga ehitati Tallinna lennujaama. Uus terminalihoone ja pikendatud lennurada pidid valmima 1980. aasta Moskva olümpiamängude purjeregatiks. 

Toivo saadeti toona Mõniste sovhoosist Tallinna komandeeringusse lennujaama ehitama. «Kõiksugu abitöid tuli seal teha, tellinguid ehitada, tsinkplekkääriseid teha,» meenutab ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles