Ennast reisilennuki katusele liiminud sportlane läheb aastaks trellide taha

Postimees Sport
Copy
Paraolümpialane James Brown 2019. aasta oktoobris British Airwaysi reisilennuki katusel.
Paraolümpialane James Brown 2019. aasta oktoobris British Airwaysi reisilennuki katusel. Foto: Rob Pinney/London News Pictures via ZUMA Wire/Scanpix

Kahekordne paraolümpiamängude kuldmedalist James Brown saadeti aastaks trellide taha, pärast seda kui oli 2019. aasta oktoobris ennast London City lennujaamas liiminud reisilennuki katusele ja takistas selle õhku tõusu.

Rühmitusse «Väljasuremise mäss» (inglise k Extinction Rebellion) kuulunud Brown ronis Amsterdami suunas väljuma pidanud British Airwaysi lennuki katusele. Ta oli käed katnud liimiga ning kinnitas ennast nõnda lennuki külge. Tema lahti kangutamiseks kasutati päästjate abi ning lennufirmale tekitati ligi 50 000 euro suurune kahju.

56-aastane Brown esindas ennast järgnenud kohtuistungil ise ning eelmisel nädalal saatis kohtukull mehe 12 kuuks trellide taha. «Õigus protestida ei anna teile õigust tekitada suures lennujaamas laialdasi häireid ainult sellepärast, et arvate, et see on õige tee,» ütles kohtunik Gregory Perrins, vahendas BBC.

Põhja-Iirimaal sündinud Brown on osaliselt pime endine parasportlane, kes võitis 1984. paraolümpial kaks kulda 800 ja 1500 m jooksus. 2012. aasta Londoni paraolümpial esindas ta Suurbritannia asemel Iirimaad ning võitis pronksi maanteeratturite eraldistardist sõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles