TREILER ⟩ Stiilne Oscari-soosik «Lagritsapitsa» toob ekraanile 70ndate Bradley Cooperi

Liina Suvi Ristoja
, Spektri toimetaja
Copy
Bradley Cooper filmis «Lagritsapitsa» (Licorice Pizza)
Bradley Cooper filmis «Lagritsapitsa» (Licorice Pizza) Foto: Filmikaader

Ilmus treiler USA režissööri Paul Thomas Andersoni pikalt saladuskatte all olnud filmile «Lagritsapitsa» (Licorice Pizza), millele ennustati parima filmi Oscarit juba enne seda, kui filmi sisu ja pealkirigi teada oli.

 

Andersoni järjekorras üheksas film on nn armastuskiri kodulinn Los Angelesele – nii nagu oli seda ka 51-aastase «angelino» 3 Oscarile kandideerinud 1997. aasta hittfilm «Boogie ööd». Kui toona oli loo keskmes noor diskoajastu pornonäitleja (Mark Wahlberg), siis sedapuhku keskkoolipoiss, kel samuti näitlejaunistus südames põksumas. Filmi peamine teema on aga esimene armastus ja lihtsalt nostalgiline nooruspõlv 1973. aasta San Fernando Valleys.

Retrohõngulise linaloo pealkiri tuleneb Californias 1969. aastal avatud plaadipoe nimest, mis omakorda laenas nime 60ndate ansambli Bud and Travis liikmete tehtud naljast: mis oleks, kui puistaks oma vinüülalbumitele pisut seesamiseemneid ja müüks neid hoopis lagritsapitsade pähe?

Peaosades astuvad üles noored talendid: varalahkunud filminäitleja Philip Seymour Hoffmanni 18-aastane poeg Cooper Hoffman ja San Fernandos üles kasvanud 29-aastane lauljatar Alana Haim (kelle perebändi Haim muusikavideosid Anderson on lavastanud). Filmis teevad kõrvalrollid Bradley Cooper ja Benny Safdie.

Lisaks parima filmi kuldmehikesele terendab Andersonile Oscar ka parima originaalstsenaariumi eest ning edu ennustatakse ka Bradley Cooperile kõrvalosa kategoorias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles