Aarne Niit disainib Ingel-Miale Eesti Lauluks kostüümid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MIA ja Artjom Savitski
MIA ja Artjom Savitski Foto: Maksim Toome

Elu24 küsis Eesti Laul 2012 konkursil osalejatelt 5 küsimust. Küsimustele vastas MIA.

Iseloomustage oma muusikakollektiivi.

MIA on noor lauljatar, kes alustas oma artistikarjääri natukene rohkem kui aasta tagasi, esimeseks singliks oli «Ingel mu kõrval», millele tegi väga eduka remiksi I.M.T.B ja lugu oli kohe ka aastalõpu edetabelites.

Ka Eesti Laul 2012 poolfinaalis pääsenud loo on produtseerinud I.M.T.B. Mia on särav neiu, kes jõudsalt rajab sooja kohta endale Eesti muusikamaastikul, arenedes koos muusika ja loominguga.

Mille poolest on just teie lugu Eesti laul ning millist Eestile omast kvaliteeti kannab see aastal 2012?

Meie lugu on tantsuline ning perspektiivikas ilmselt eelkõige noorte seas, loos on dubstepi mõjusid, mis on Eestis uus kuum suund ka muusikasõprade seas. Selle loo oluline punkt on ka selle sõnum, mis on tegelikult küll üsna mitmeti mõistetav.

Erinevatel inimestel seostub see erinevate kogemustega. Üheks mõte on selline, et elu on seiklus ja tasub otsida just selliseid elamusi, mis endale kõige rohkem korda lähevad.

Mina arvan, et kui inimene ise teab, mida ta tahab ja soovib ning on endaga sõber, lähevad talle rohkem korda ka teiste inimeste soovid ja vajadused tema ümber.

Millist konkurenti peate kõige ohtlikumaks? Laulu, autori(te) või esitaja(te) poolest?

Favoriitideks peame Oti laulu. Samas on jälle nii mõnigi laul, mis on stiililt ja rütmilt sarnasem meie omale, mis ilmselt on otsesemad «konkurendid».

Eesti Laul pole üksnes muusika ja sõnad. Kellega kavatsete lavashow ja kostüümide loomiselkoostööd teha, et finaalkontserdil võimalikult edukalt esineda? Mida olete selles osas lavale juba planeerida jõudnud?

Lavapartner muusikalises mõttes on DJ IMTB ja superstaarisaatest tuntud Artjom Savitski. Tantsulises poole pealt on meie koostöö selliste andekate tegijatega nagu Kristin Pukka ja Ingmar Jõela.

Neid kõiki näeb ka laval. Kostüümide ja stilistika eest hoolitseb särav moegeenius Arne Niit. Etteruttavalt võib öelda, et laval on oodata ka maagiat ja silmailu ja seda just Charleka juhendamisel.

Kumb süsteem on teie meelest õiglasem - zürii- või rahvahääletus?

Õiglus on üks üsna tühi sõµna, samuti nagu ka perfektsus. Need on ideaalid, mille poole püüeldakse, aga mida reaalses elus absoluudina ei eksisteeri, seega on need üsna suhtelised mõisted.

Ütleks, et rahvahääletus on selles mõttes loogilisem, et minnakse ju esindama Eesti rahvast.

See kui esinduslik see hääletajagrupp on, on juba iseasi. Kuid selline kooslus nagu on zürfii ja rahvahääletus mõlemad 50% osakaaluga tundub üsna kuldne kesktee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles