Sulo sattus eluohtlikku olukorda: kiirabi turgutas mind 45 minutit

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Laulja Sulo Tintse
Laulja Sulo Tintse Foto: Kuvatõmmis Reporteri videost

«Mind turgutati kuskil 45 minutit,» räägib «Ringvaates» laulja Sulo Tintse, kes sai hiljuti esinemisel herilaselt nõelata. Nõelamise tagajärjel muutus mehe seisund lausa eluohtlikuks. 

«Arvan, et võin täna täitsa tõega pidada 18. kuupäeva enda teiseks sünnipäevaks,» tõdeb laulja Sulo Tintse, kes alles hiljuti sattus eluohtlikku olukorda. 

Sulo oli Kose-Uuemõisas esinemas ning pärast esimest lavalkäiku hakkas mees õhtujuhiga nõu pidama, et kuidas ülejäänud õhtu kava täpsemalt välja näeb. «Sukeldusime paberitesse ja panime pead kokku — just siis käis laks ära.»

Nimelt nõelas teda pahaaimamatult herilane. Hiiumaalt pärit Sulo jaoks polnud see kindlasti esimene kord, kui mõni kiletiivaline teda nõelanud on, kuid mitte kunagi nii õnnetult, kui tookord. 

«Seda on raske selgitada. Minu jaoks oli see niivõrd ootamatu ja esmakordne kogemus — varem pole allergiaid olnud. Kuna ma siin mõni aasta tagasi sain nõelata huulde, mis nägi välja nagu oleksin botoxit süstinud, ei osanud ma midagi karta,» tunnistab ta. 

Olukord kulmineerus aga kuidagi kiiresti. Möödus umbes 30 sekundit, kui Sulo tundis, et oleks nagu kasukaga leiliruumi sattunud. «Tuliselt palav hakkas.»

Pärast seda läks Sulo kõigepealt õue. «Siis toodi mulle jääkott ja lähedalelav inimene tõi allergiavastase rohu, mille ma kiiresti sisse võtsin. Tahan siinkohal südamest tänada peokülalist Kerti, kes vaatas, et asi on hapu. Ma ise seda algul ei tundnudki,» sõnab laulja, et läks sekunditega aina rohkem paiste. 

Kert helistas kiirabisse ja sealt küsiti esimese hooga, et kas hingamisraskusi on? «Ma ei osanud öelda. Lihtsalt meeletult palav oli ja minu jaoks oli see ikkagi täiesti uus olukord. Sealt suunati perearsti nõuandeliinile. Omakorda öeldi, et mis te teete nalja, helistage kohe kiirabisse tagasi.»

Möödus minut ja siis oli Sulol juba hingamisraskusi. «Huuled läksid kangeks, diktsioon kadus ära, keel läks paksuks. Siis tekkis muidugi kerge paanika.»

Kiirabi oli algselt teel Kehrasse, kuid tänu teisele kõnele võeti koheselt suund peokohta. «Nad jõudsid sinna viie minutiga. Mind pandi lamama ja hakati toimetama.»

Kuna allergiline reaktsioon oli nii tugev, hakkas rohi mõjuma alles kümmekond minutit hiljem. «Mind turgutati kuskil 45 minutit, et saaksin vähemalt rääkidagi. Lauluhääl kadus muidugi ära. Ühe päeva puhkasin ja järgmine päev laulsin juba pulmas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles