TREILER ⟩ Eesti parim dokk «Üht kaotust igavesti kandsin» jõuab kinodesse

Spekter
Copy
«Üht kaotust igavesti kandsin»
«Üht kaotust igavesti kandsin» Foto: Filmikaader

EFTAdel parimaks kodumaiseks dokumentaalfilmiks kuulutatud «Üht kaotust igavesti kandsin» jõuab 14. oktoobril kinodesse.

Rahvusvaheliselt ning nüüd ka kodumaise žürii kõrgelt hinnatud Carlos E. Lesmese dokumentaalfilm «Üht kaotust igavesti kandsin» räägib loo eesti perekonnast, kelle elu on sõltlasest pereliikme tõttu pea peale pööratud. Film on valminud Eesti, Kolumbia ja Rootsi koostöös.

Hillel on oma narkomaanist pojaga lähedane suhe ja ta saadab talle iga kahe nädala tagant raha. Peale riidu, mis neil telefoni teel tekib, Lauri kaob. Viimane kõne tuli kuue kuu eest ning selle teadaolev asukoht oli Bogotá. Meeleheitel Hille palub Lauri õel Eeval Kolumbiasse sõita ning üsna pea leiab Eeva end linna sürreaalsest ja halastamatust allmaailmast. Päevade kaupa suurlinna tänavatel uidates, kus Lauri tundub alati käeulatuses olevat, õpib Eeva oma venna maailma tundma. Kui aga ring hakkab koomale tõmbuma, kardab Eeva, kelle ta eest võib leida. Lootuse ja paanika segunedes võtab Eeva teekond ootamatu pöörde, mis muudab selle pingelise otsingu unustamatuks perekonnalooks, mis puudutab meid kõiki.

«Oleme filmi esilinastust edasi lükanud täpselt kolm korda. Nüüd oleme otsustanud, et toome filmi kinno, sest niikaua, kuni film pole kinos linastunud, ei ole ta ka filmitegijate jaoks valmis saanud. Sellel filmil on palju potentsiaali vaatajaga suhestuda just kinosaalis. Kinod on filmi vastu üles näidanud suurt huvi ja meil on selle üle väga hea meel,» sõnas filmi produtsent Liis Nimik.

Filmitegijate koostööst Tervise Arengu Instituudiga on välja kasvanud idee luua veebinõustamiskeskkond sõltlaste lähedastele, kus inimesed saavad oma kogemusi teistega jagada ning ühtlasi nõustaja käest nõu küsida. Sellise keskkonna eelis on see, et nõu saab küsida vajadusel anonüümselt ning igalt poolt üle Eesti.

Film on lisaks parima dokumentaalfilmi EFTA-le ning montaažiauhinnale pärjatud ka publikuauhinnaga Bogotá rahvusvaheliselt filmifestivalilt ning aasta filmi auhinnaga Eesti dokumentalistide gildilt.

Filmi maailmaesilinastus toimus mainekal HotDocsi festivalil Kanadas ning pärast seda on film linastunud DocsMX festivalil Mehhikos, Havanna filmifestivalil Kuubal, Artdocsfestil Riias, One World Human Rights filmi festivalil Prahas, Docpointil Tallinnas ning mitmetel teistel festivalidel üle maailma.

Vaata filmitiimi intervjuud EFTAdel:

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles