PILTUUDIS ⟩ Saksa väikepartei lubab valijatele: teeme nii nagu Eestis

Elu24
Copy

Hoolimata kodumaisest kriitikast on Eesti digivalitsemine Euroopas eeskujuks. Isegi sedavõrd, et suurriikides võib selle valimislubadusena välja hõigata.

Saksamaad ootavad juba pühapäeval märgilised föderaalvalimised, mis lõpetavad pikaajalise riigijuhi Angela Merkeli võimuperioodi. Selle eel võivad Berliini külastavat eestlast üllatada plakatid, mis lubavad korraldada suurriigis elu Eesti eeskujul.

«Digitale verwaltung wie in Estland» ehk «Digitaalne valitsemine nagu Eestis,» kuulutab plakat Saksamaa pealinna tänavatel. Sellise lubadusega meelitab valijaid väikepartei Volt Europa. Üllatavat fotot jagas Eesti poliitanalüütik Kardi Liik.

Kampaaniaplakat tutvustab Valerie Sternbergi. 30-aastane poliitik on Volti kandidaat Berlin-Mitte piirkonnas ehk südalinnas.

See ei ole neil ka esimene selline kampaania. Volt tõi Eesti digilahendused eeskujuks juba eelmisel aastal, kui nende Kölni osakond tutvustas valijatele X-tee platvormi, ID-kaarti ja muid lahendusi, mis kodaniku suhtluse riigiga lihtsamaks teevad.

Volt Europa osakonnad on paljudes Euroopa riikides ning partei esindab Euroopa föderalistide tiiba. Vaid neli aastat vana erakond pole veel erilist populaarsust kogunud, kuid neil on europarlamendis üks koht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles