TREILER ⟩ Ilmusid esimesed kaadrid Apple'i «Macbethist», mis loodab Oscareid riisuda

Spekter
Copy
Denzel Washington Apple TV+ filmis «The Tragedy of Macbeth»
Denzel Washington Apple TV+ filmis «The Tragedy of Macbeth» Foto: Filmikaader

Apple tõi avalikkuse ette esimesed kaadrid oma peatselt ilmuvast «Macbethi» ekraniseeringust (The Tragedy of Macbeth), millele ennustatakse mitmeid Oscareid.

 

William Shakespeare'i klassikalise 17. sajandi alguse näidendi on oma nägemuse järgi ekraniseerinud pool tuntud vendade Coenite tandemist – režissöör Joel Coen – kes filmile ise ka stsenaariumi seadis. 

Kuulus tragöödia räägib kustumatust võimujanust, mis viib hukatusse. Vapper sõjakindral Macbeth saab kolmelt nõialt ilmutuse, mis lubavad, et mehest saab ühel päeval Šotimaa kuningas. Ambitsioonidest joovastunud Macbeth mõrvab valitseva kuningas Duncani ning asub tema asemel troonile. Võidurõõmu asemel asuvad teda närima aga süümepiinad ja vaevama paranoia. Koos oma kuninganna leedi Macbethiga vajub ta üha sügavamale verisesse süümesohu, kui võimul püsimise nimel asuvad nad üha enam hingi ohverdama, muutudes ajapikku türannideks. Vallandub kodusõda ning Macbethid leiavad end lõplikus hukus, keset surma ja hullust.

Macbethi rollis astub üles Denzel Washington, kellele ennustatakse parima meespeaosalise Oscarit ning leedi Macbethi mängib eelmistel Oscaritel võidutsenud Frances McDormand, kellele nüüdki kuldmehikest kukkuvat arvatakse. Joel Coen on ennustusportaalides tugeval kohal parima režissööri ja parima stsenaristi (ekraaniadaptsioon) kategoorias ning panustatakse ka võimalusele, et linateos võidab parima filmi Oscari.

Apple TV+ platvormile maandub film 14. jaanuaril, enne seda jookseb film Oscaritele kvalifitseerumise nimel vähesel määral ka USA kinodes.

Apple TV+ on Eestis täiesti kättesaadav ja uute Apple'i seadmete ostjatele kampaaniakorras kolmeks kuuks tasuta. Teenusel on ka 7-päevane tasuta prooviperiood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles