Hawaiil leiti 37 aastat tagasi Jaapanis vette visatud pudelpost

Inna-Katrin Hein
Copy
Pudelpost. Pilt on illustreeriv
Pudelpost. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Ameerika Ühendriikide Hawaii saarestiku rannalt leiti pudelpost, mis pandi 37 aastat tagasi Jaapanist teele. Jaapanist Hawaiile on umbes 6000 kilomeetrit.

Pudeli leidis selle aasta juunis üheksa-aastane Abbie Graham, kes näitas seda oma vanematele. Pudelis oli jaapani, inglise ja portugali keeles kiri, kus öeldi, et pudel lasti vette Jaapanis Choshis, ja paluti pudeli leidjal kohaliku kooliga ühendust võtta, teatab theguardian.com.

Graham saatis oma vanemate abil kirja Jaapani Choshi kooli koos joonistusega, millel ta oli kujutanud ennast ja oma õde sushi't söömas.

Pudelposti panid 1984 teele Chiba prefektuuri idaosas asuva Choshi keskkooli teadusklubi liikmed. Projekti eesmärk oli uurida ookeani hoovuseid. Selle kooli õpilased ja õpetajad saatsid ajavahemikul 1984–1985 teele 750 pudelit.

Jaapani meedia teatel leiti osa pudeleid Jaapani eri osadest, Midway saartelt, Filipiinidelt, Hiinast ja USA läänerannikult.

Kooli üks juhtidest Jun Hayashi sõnas, et paar aastat tagasi leidsid nad enda arvates viimase kunagi teele saadetud pudeli Kikaijimast. Talle oli üllatus, et oli veel üks pudel, mis jõudis Hawaii randa.

Kooli teadusklubis, mis saatis pudelid teele, lõpetas töö 2007. 1984. aastal selle liige olnud Mayumi Kanda sõnas meediale, et pudeli leidmisega seoses tuleb talle meelde kooliaeg.

Choshi keskkooli õpilased plaanivad saata Hawaiil elavale ja pudelposti leidnud Abbie Grahamile tänukirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles