Kas tõesti laseb Tallinna loomaaed vaktsineerimata töötajad lahti? (3)

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Tallinna Loomaaed
Tallinna Loomaaed Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Sotsiaalmeedias levib pilt Tallinna loomaaia memost, kust võib välja lugeda, et õige pea võivad vaktsineerimata inimesed kaotada oma töökoha.

Facebookis levib pilt Tallinna loomaaia logodega memost, kus on kirjas mitu punkti seoses töötajate vaktsineerimisega.

«Kui peale 30.09.2021 ei ole vaktsiini tehtud või muud lahendust leitud, siis öeldakse tööleping erakorraliselt üles töötaja mittevastavuse tõttu TLS §88 lg 1.2 alusel, järgides kõigi seadusega ettenähtud töölepingu erakorralisele ülesütlemisele kehtivaid nõudeid,» seisab dokumendi viimases punktis.

Loomulikult on pakutud töötajatele ka varianti iga kahe päeva tagant end oma kulu ja kirjadega koroonaviiruse suhtes testida.

Edastame Tallinna loomaaia direktori Tiit Marani kommentaari täismahus:

Loomaaias käib aastas üle 300 000 külastaja ja loomaaed on koduks tuhandetele loomadele, neist paljud võivad nakatuda. Loomaaias töötab üle 200 inimese, kellest enamik puutuvad regulaarselt kokku külastajatega või meie loomadega. Seetõttu on loomaaed ühelt poolt pidanud rakendama võimalikult kõiki meetmeid nakkuse leviku vältimiseks aga samal ajal proovima olla meie inimestele nii avatud kui võimalik, et pakkuda neile võimalust raskel ajal väljas käia. Just seetõttu viivitas loomaaed eelmisel aastal nii palju kui võimalik oma territooriumi täieliku sulgemisega.

Vaatamata kõikidele ettevaatusabinõudele on loomaaias olnud mitu nakkuskollet, millele õnneks on edukalt piir pandud. Samuti nakanunud on ka paar loomaliiki.

Absoluutne enamus meie töötajaskonnast mõistab meie asutuse eripära ja ka vaktsineerimiseks vajadust. Praeguseks on vaktsineeritud ligi 90% loomaaia töötajatest, mis annab garantii meie külastajatele, meie laste ringidele ja ka loomadele, et nende nakkumise tõenäosus on loomaaias väga madal.

Kedagi pole loomaaias vallandatud vaktsineerimata jätmise pärast. See on äärmuslik samm, mida sooviks väga vältida.

Kui töötaja oma tõekspidamiste pärast ei taha end vaktsineerida, siis on tal võimalus teha regulaarseid kiirteste. Juhul kui töötaja ei soovi teste teha ega ka end vaktsineerida ning kui riskianalüüs näitab, et vaktsineerimata töötaja oma tööülesannete täitmisel potentsiaalselt ohustab inimesi ja loomi, siis pole loomaaial tõepoolest muud valikut kui tõdeda, et antud töötaja ei saa tekkinud oludes antud töökohal edasi töötada ning ta tuleb leida uus töökoht. Loomulikult on see äärmuslik võimalus ning väga loodame, et seda ei pea rakendama.

Väidetav Tallinna loomaaia koostatud kiri töötajatele.
Väidetav Tallinna loomaaia koostatud kiri töötajatele. Foto: Kuvatõmmis Facebookist
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles