Schumacheri dokumentaalfilmi vaadanud soomlane: sellist asja ei tohiks näidata!

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: DYLAN MARTINEZ/Scanpix

Vormel 1-le palju muljelt avaldanud dokumentaalfilm Schumacherist ei meeldi tähelepanelikule soomlasele, kelle arvates pole teatud kaadrite näitamine sobilik, kuna see andvat inimestele halba eeskuju.

Sel nädalal esilinastus Netflix'is dokumentaalfilm vormelilegendist Michael Schumacherist. Kuigi Vormel 1-e tiimile film väga meeldis ning ka kiidusõnu jätkus neilt palju, ei ole üks tähelepanelik soomlane Antti Toiviainen mõne näidatud kaadriga sugugi rahul, kirjutab Iltalehti.

Netflixis avaldatud film uurib Schumacheri elu nii ringradadel kui ka väljaspool neid. Filmitegijatel oli lausa juurdepääs perekonna arhiivist pärit pildi- ja videomaterjalidele.

Filmi alguses näidatakse vaatajatele videot Schumacheri sukeldumis reisit, kus mees uurib oma lastega allvee elu. Kuid just need kaadrid Toiviainenile silma torkasidki.

«-Ta puudutab videos olevat kilpkonna. See pole üldse soovitav. On teada, et kilpkonnad on sellest väga stressis, isegi kui nad ära ei jookse. Reegel on, et loomi, kalu ega koralle ei puudutata,» selgitab sukeldumisõpetaja kvalifikatsiooni omandanud Toiviainen.

Sukeldumisõpetaja sõnul võib kilpkonna puutumine tunduda lõbusa tegevusena, kuid tegelikult võib loom selle tagajärjel surra.

Lisaks eiravat videos Toiviaineni sõnul  vormelilegend ka sukeldumisreegleid seades ohtu oma tütred. «Alla 13-aastast inimest ei tohi ilma treenerita paar meetrit sügavamale viia. Neil pole isegi oma paaki, mis tegi asja vaatamise veelgi hullemaks,» olid mehel külmavärinad filmi vaatamisest tekkinud.

Kas ta tõesti tegutses mõtlematusest? Kahju, et sellist tegevust näidatakse, ta on siiski oluline eeskuju. Film algas natuke halva tooniga minu jaoks,» selgitab ta oma vaatenurka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles