Oskar Lutsu «Soo» jõuab kinodesse uuel aastal

Spekter
Copy

Lutsu romaani ainetel valminud mängufilm «Soo» kinnitas lõpliku esilinastuse kuupäeva: esiotsa juba tänavu veebruaris välja tulema pidanud film jõuab suurele ekraanile 7. jaanuaril.

«Oleme nüüd väga kannatlikud olnud ja leidsime jaanuarisse filmile kuupäeva, mille juurde tahame ka jääda,» ütleb produtsent Tanel Tatter. «Kasutasime segast ooteaega targalt ja töötasime filmi postproduktsiooni kallal, timmides kõik elemendid nii täpseks kui veel saab. Oleme veendunud, et Oskar Lutsu «Soo» on väärikalt ja paeluvalt ekraanile manatud. Igatahes filmitegijatel on suur ooteärevus peale korduvaid takistusi kodumaine film vaatajateni tuua.»

Eile selgusid veel mitme samade tegijate või kattuvate filmide uued levikuupäevad: triloogia esimene «Apteeker Melchiori» film jõuab kinodesse sügise asemel 18. veebruaril, «Suvitajate» esilinastus liikus veebruarist 11. märtsi peale ning «Kuulsuse narrid» jüuab publiku ette 15. aprillil. Täpse esilinastuskuupäeva sai ka «Jahihooaeg», milleks on tänavu 3. detsember.

Oskar Lutsu samanimelisel jutustusel põhinev mängufilm «Soo» on põnevusest pakatav armastusfilm, mis viib vaataja 1917. aastasse, kui Euroopas möllas esimene maailmasõda ja Eesti idapiiri taga lahvatas revolutsioon. Noor kunstnik Toomas Haava tuleb Pariisist tagasi venna sootallu ja mässib ennast tahtmatult konflikti vägivaldse ja hirmsa Madjakuga, kes ahistab kohalikku tütarlast Hildat. Kaunist ja salapärast tüdrukut hüütakse Metskassiks ning edevaloomuline Toomas avastab ennast järsku keset trillerlikku võitlust armastuse eest, mille panuseks on ei vähem ega rohkem kui tema enda elu.

Romantilise põneviku «Soo» peategelasi kehastavad Franz Malmsten ja Hanna-Ly Aavik. Teistes osades astuvad üles Liis Remmel, Grete Kuld (Klein), Märten Matsu, Indrek Taalmaa, Epp Eespäev, Toomas Suuman, Helgur Rosenthal ja Martin Kork.

Filmi režissöör on Ergo Kuld ja stsenarist Martin Algus. Muusika kirjutas linaloole Mick Pedaja.

Samade tegijate eelmine film «Talve» tõi Eestis kinodesse 150 000 vaatajat, mis on läbi aegade esiviisiku tulemus. Uue filmi ambitsiooniks on jätkata seda edulugu. Ajalooline raamistus, Eesti soomaastikud ja üldinimlik armastuslugu muudab loo mõistetavaks ka välismaisele publikule.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles