Oleg Sõnajalg avameelselt Viivist: käisin haual, nutsin üle poole tunni

Kert Avasalu
Copy
Oleg Sõnajalg
Oleg Sõnajalg Foto: ERR

ETV «Ringvaade» sai harukordse võimaluse rääkida Oleg Sõnajalaga abikaasa Viivi lahkumisest ja tema edukast teest kainuseni.

Reporter Christel Karits käis ärimehel külas tema maakodus. Räägiti sellest, kuidas ootamatult abikaasa Viivi Sõnajala kaotanud mehe elu nüüd kulgeb, kuid süveneti ausalt ka alkoholiprobleemi tagamaadesse.

«Üleeile oli meie 39. pulma-aastapäev, eile oli Viivi 59. sünnipäev,» tõdes Oleg Sõnajalg küsimuse peale, kuidas ta kaotusega hakkama on saanud. «Käisin haual, nutsin üle poole tunni. Väga raske on.»

«Viivi oli mitte vaid mu abikaasa, vaid ka parim sõber,» meenutas Sõnajalg. «Kogu me elu oli sellele üles ehitatud, et toetasime üksteist - mina teda ja tema mind.» Raskel hetkel leiab mees oma sõnul tuge usust ning perekonnast.

Alkoholikurat

Sõnajalg kinnitas, et seda ei suutnud nende suhet lammutada isegi Viivit vintsutanud alkoholikurat. «Tundes Viivi südant ja seda, kes ta tegelikult on, olen vaadanud selle asja teist külge,» märkis ärimees. «See on haigus ja tihti ei olegi inimesel valikut.»

«Ta tahaks valida kainuse, aga ei suuda,» kirjeldas mees. «Iga kord, kui Viivi hakkas tarvitama, oli mul väga raske, aga ma olin temaga aus. Ta nägi, et ma kannatasin.»

Sõnajala sõnul tegi abikaasa sellistel momentidel otsuse võõrutusravisse minna ise. «Ma usun, et ta tegi seda muidugi enda pärast, aga paljuski ka meie suhte pärast,» tõdes ärimees.

Sõnajalg tunnistas, et nii Viivi kui Siiri puhul oli kõik hästi seni, kuni pidi laste eest hoolitsema ja kodus majandama. «Kui lapsed lendasid välja, alustasid oma elu, jäi see pool tühjaks,» tõdes ta.

«Meil on kodus kõik olemas ja elu on olnud paljude inimeste unistus,» kinnitas Sõnajalg. «Siis võibki tulla mõte, et paneks i-le täpi peale, võtaks väikese veini lõõgastumiseks. Kui seda hakata igapäevaselt tegema ning kogused suurenevad, käib mingil hetkel klõks ära,» kirjeldas mees sõltuvuse algust.

Ilma abita välja ei roni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles