Afganistani tudeng jäi ilma võimalusest õppida Tallinna Ülikoolis: olen lihtsalt abitu õpilane, kes soovib õppida

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Tallinna Ülikool. Foto on illustratiivne.
Tallinna Ülikool. Foto on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tallinna Ülikoolis soovis alustada magistriõpinguid 26-aastane Afganistani tudeng, kes kurdab, et ülikool tühistas tema vastuvõtu, kuna ta ei saanud kodumaal valitseva keerulise olukorra tõttu kooliaasta alguseks Eestisse tulla. Ülikooli kommunikatsioonijuhi sõnul ei olnud aga tekkinud probleemid seotud praegu Afganistanis valitseva olukorraga.

Afganistanis elav 26-aastane noormees, keda väljaandes Estonian World nimetatakse Kamaliks, võeti mullu novembris vastu Tallinna Ülikooli loodus- ja terviseteaduste instituudi magistriõppesse.

Kabulis meditsiinikooli lõpetanud noormees lendas viisa taotlemiseks Indiasse, kuna New Delhis asub talle lähim Eesti saatkond. Augusti lõpus ostis ta lennupiletid Tallinnasse, kuhu tal aga saabuda ei õnnestunudki. Seda seetõttu, et Dubai keeldub vastu võtmast Afganistani kodanikke, keelates afgaanidele isegi transiitreisid.

Uus lend pidi toimuma 1. septembril. «Ootasin parasjagu pardale minekut, kui sain e-kirja, et minu viisa tühistati,» sõnas Kamal. Saadud kirjas oli ülikool teatanud, et otsustasid, et erinevatel põhjustel teda Eestisse õppima ei oodata. «Erinevad põhjused?» jäi Kamalile mõistmatuks.

Möödunud oli välisüliõpilastele määratud Eestisse saabumise tähtaeg (23. august) ning...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles