Norra tulevane kuninganna Ingrid Alexandra hakkas tööle koristajana

Inna-Katrin Hein
Copy
Norra printsess Ingrid Alexandra poseerimas meediale Kristiansandi lähedal Dvergsoyas juulis 2020
Norra printsess Ingrid Alexandra poseerimas meediale Kristiansandi lähedal Dvergsoyas juulis 2020 Foto: Lise Åserud/Scanpix

Norra printsess Ingrid Alexandra teeb ajalugu, sest ta on tulevane kroonprintsess, kellest saab kunagi üle 600 aasta Norra kuninganna. Enne saab siiski kuningaks ta isa Haakon.

Norra väljaanne Se og Hør kirjutab, et 17-aastane printsess üllatas kõiki, sest asus Oslo menukas restoranis Skur 33 tööle koristaja ja nõudepesijana.

Kuna ta on veel alaealine, siis ei saa ta olla ettekandja, sest ei tohi klientidele alkoholi valada.

Printsess ütles meediale, et tahtis kogeda tavalist elu kuninglikust perekonnast ja õukonnast väljaspool.

Norra printsess Ingrid Alexandra juulis 2021
Norra printsess Ingrid Alexandra juulis 2021 Foto: BEATE OMA DAHLE/Scanpix

Arvatakse, et mängus on vanemate käsi, et printsess töökohaks just restorani valis. Tema ema, kroonprintsess Mette-Marit töötas aastaid tagasi, kui oli üksikema, nii Kristiansandis kui Oslos ettekandjana.

Sotsiaalmeedia kommentaaride kohaselt meeldib norrakatele, et printsess Ingrid Alexandra tööd teeb. Norra kuulus kokk ja kokaraamatute autor Arne Brimi kiitis Twitteris printsessi ja lisas, et alustas ise samuti kunagi restoranis nõudepesijana. Tema silmis võib Ingrid Alexandrast saada kunagi ka tippkokk. Teada on, et printsess askeldab sageli kuningalossi köögis. 

Norra printsess Ingrid Alexandra sündis 21. jaanuaril 2004 Oslo Rikshospidaleti haiglas. Ta on kroonprints Haakoni ja kroonprintsess Mette-Mariti vanim laps. Tal on noorem vend, prints Sverre Magnus, kes sündis 3. detsembril 2005.

Perekonda kuulub ka Mette-Mariti poeg ta esimesest suhtest Marius Borg Høiby, kes sundis 13. jaanuaril 1997. Tema ei ole troonipärimisjärjekorras nagu printsess Ingrid Alexandra ja prints Sverre Magnus.

Glücksburgi suguvõssa kuuluvast Ingrid Alexandrast saab kunagi Norra teine kuninganna. Esimene oli Margaret I (eluaastad 1353–1412), kes oli Norra, Taani ja Rootsi, kuhu kuulus ka Soome, kuninganna aastail 1380–1412.

Norra kroonprintsess Mette-Marit, printsess Ingrid Alexandra ja kroonprints Haakon juulis 2021
Norra kroonprintsess Mette-Marit, printsess Ingrid Alexandra ja kroonprints Haakon juulis 2021 Foto: NTB SCANPIX/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles