President Kaljulaid avameelselt soolisest ebavõrdsusest: nagu me teame, on naistel alati midagi viga! (5)

Heidi Ruul
, Reporter-toimetaja
Copy
Vabariigi president Kersti Kaljulaid
Vabariigi president Kersti Kaljulaid Foto: Sander Ilvest

Vabariigi president Kersti Kaljulaid andis TV3 saates «Laser» avameelse intervjuu, kus tuli teemaks ka naiste ja meeste ebavõrdsus. «Loomulikult muudab see sisemise kindluse hapramaks. Ei ole inimest, kes julgeks öelda, et aga mulle kohe üldse ei mõju! Mõjub ikka, kui nad sinust kolmkümmend korda mööda vaatavad,» rääkis Kaljulaid.

«See pole seotud üldse presidendiks olemisega. Nagu me teame, naistel on alati midagi viga! Minul näiteks on liiga lühikesed juuksed,» rääkis Kaljulaid. «Sa ei saa olla kunagi õige, midagi peab olema viga. Kas liiga naiselik, liiga mehelik, liiga pehme, liiga karm, liiga pikk, liiga lühike, liiga paks, liiga peenike – oluline on see, et sa tunneksid end kogu aeg kergelt ebaadekvaatselt – see hoiab sind ühiskonnas omal kohal,» jätkas ta.

Jutt jõudis ka riigikogus aset leidnud rünnakuteni peaminister Kaja Kallase vastu. «Meie riigikogus toimunud rünnakud peaministri vastu on ju eelkõige kõik suunatud sellele, et ta tunneks ennast ebaadekvaatsena. Mehi ei rünnata läbi välimuse, vanuse, et panna neid ennast tundma ebaadekvaatsena. Neid rünnatakse ikkagi nende sõnade põhjal ja mingis sellises valdkonnas,» rääkis president.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles