Venemaa president Putin läks eneseisolatsiooni (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Venemaa president Vladimir Putin 13. septembril 2021 Kremlis
Venemaa president Vladimir Putin 13. septembril 2021 Kremlis Foto: Mikhail Metzel/SCANPIX

Kreml teatas, et Venemaa president Vladimir Putin läks eneseisolatsiooni, kuna ta siseringi inimestel on koroona.

Moscow Times kirjutab viitega Kremli leheküljele: «Vladimir Putin teatas, et jääb mingiks ajaks eneseisolatsiooni, kuna ta lähikondsetel tuvastati koroonaviirus.»

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov sõnas meediale, et Putini koroonaviiruse test oli negatiivne ja presidendi tervis on hea.

Ta kinnitas, et Putin puutus oma lähikonnas kokku nakatunud inimestega.

Kremli teade tuli üks päev pärast seda, kui Putin arutas avalikult selle üle, kas ta peaks minema karantiini, kuna on kokku puutunud inimestega, kes on saanud nakkuse. Kreml eitas, et Putin oleks nakatunud, ja teatas, et see oli kõnekujund.

Pandeemia algusest saati ei pääse 68-aastase Putini juurde silmast silma vestlema mitte keegi, kes ei ole olnud arstide pilgu all kahenädalases karantiinis ja tunnistatud terveks.

Kreml teatas 14. septembril, et Putin ei lähe Venemaa ja Hiina juhitud julgeoleku- ja majandusfoorumile, kuid osaleb video teel.

Venemaa president Vladimir Puin 9. septembril Kremlis oma tööruumis suhtlemas video teel võimuesindajatega
Venemaa president Vladimir Puin 9. septembril Kremlis oma tööruumis suhtlemas video teel võimuesindajatega Foto: Alexei Druzhinin/TASS/Scanpix

Putinit ei ole avalikkuses maskiga nähtud. Enda sõnul on ta saanud kaks doosi Venemaal valmistatud Sputnik V vaktsiini. Putin ei ole valitsuse liikmete ja teiste valitsuse esindajatega kokku puutunud ning suhtleb nendega vaid video vahendusel.

Kremli teatel on Putinil nii Kremli tööruumides kui Moskva-lähedases elukohas turvalised paigad, mis kaitsevad teda viiruse ja viirushaiguse Covid-19 eest ning kus ta saab karantiinis olla.

Venemaa president on tuntud oma tervise eest hoolitsejana. Ta käib igal aastal paar korda puhkamas Siberis Tõvas, kus tehakse pildiseeriad, millega ta demonstreerib sportlikke harrastusi.

Venemaal on koroonaviiruse diagnoosiga seitse miljonit inimest ja viirushaiguse Covid-19 tõttu on surnud üle 190 000 inimese. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles