Läänemaal maha lastud Kuido Sumerkini ema: sellele politseinikule, kes tulistas, ma andeks ei anna (2)

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Kuido Sumerkini ema Maire
Kuido Sumerkini ema Maire Foto: Kuvatõmmis

«Kuuuurija» uue hooaja avasaates sõitis Katrin Lust Läänemaale, et uurida, mis täpsemalt juhtus sel traagilisel õhtul, kui politseiniku kuuli läbi hukkus 28-aastane Kuido Sumerkin. Esimest korda rääkis oma tunnetest ka noormehe ema.

1. augusti hilisõhtul kõlasid Haeska külas Läänemaal püssipaugud. Väidetavalt tekkis koduhoovis toimunud kuueaastase lapse sünnipäeval tüli ning Kuido Sumerkin läks kohale kutsutud politseinikele puukaikaga kallale, misjärel ta maha lasti. 28-aastane mees suri lähedaste silme all.

Kuido ema Maire sõnul on meedia maalinud tema pojast pildi kui täielikust kaabakast, kes vääriski sellist lõppu. «See on alatu, mida ajakirjanduses on räägitud,» sõnas naine, kelle arvates on välja toodud vaid halvad teod poja minevikust. Ema kirjeldab aga poega kui elurõõmsat, töökat, abivalmit ja elu nautivat inimest, kes oli väga hea isa oma kolmele lapsele. Seda, et Kuidol oli pidevalt politseiga sekeldusi, ema ei varja, ent tõdeb, et poeg oli hingelt väga lahke inimene ja üritas kõigest sellest hoolimata oma elu joonele seada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles