VIDEO ⟩ Presidendirallis alla jäänud Henn Põlluaas joonistas Alar Karisest portree (2)

Joanna Juuse
, Reporter-toimetaja
Copy
Henn Põlluaas joonistamas Eesti järgmist presidenti Alar Karist.
Henn Põlluaas joonistamas Eesti järgmist presidenti Alar Karist. Foto: Luna TV/Youtube

Presidendiks pürginud riigikogu EKRE fraktsiooni esimees Henn Põlluaas käis külas Tallinna ülikooli tudengite juhitavas Luna TVs. Poliitik joonistas Eesti järgmist presidenti Alar Karist ja rääkis muu seas, miks ta ülikoole «immigratsioonipumpadeks» peab.

Põlluaas rääkis põgusalt ka, miks temast presidenti ei saanud. «Tegelikult jäi puudu need kaks allkirja, mis on vajalikud presidendikandidaadi esitamiseks. Kui see oleks valimiskokku läinud, poleks midagi puudu jäänud,» naeris ta. Poliitik tõdes, et tal on kahju, et päris valimisteni ei jõutud. «See-eest kõik sellele eelnev, see enam kui kuu aega kestnud presidendikandidaadi tuur ja inimestega kohtumine, oli küll fantastiline!» rääkis Põlluaas.

Ta sõnas, et lapsed olid küll pisut pettunud, et Kadrioru lossi kolida ei saa, kuid naisele see sobis, sest isiklik elu kaob Põlluaasa arvates presidendil justkui ära. «Sa oled kogu aeg 24/7 võõrastest inimestest ümbritsetud ja kõikide pilgu all!» tõdes ta. Saatejuhid panid Põlluaasa proovile joonistamises, kuna ta on omal ajal Tallinna ülikoolis kunstiõpetust õppinud. Keda muud siis joonistada kui Eesti tulevast presidenti Alar Karist!

Henn Põlluaasa joonistus Alar Karisest.
Henn Põlluaasa joonistus Alar Karisest. Foto: Luna TV

Ülikoole puudutaval teemal on Põlluaas korduvalt sõna võtnud ja ta selgitas oma arvamust ka saatejuhtidele. «Siin samas, kui ma stuudiosse tulin, siis üks noormees küsis: «Härra Põlluaas, kas te tõepoolest teete selle punase ülikooliga koostööd?» Selles tegelikult see iva ongi – haridus, mida te saate, on täiesti selgelt kaldu selle globalistliku, liberalistliku maailmavaate poole. Tegelikult te ei saa sellist keskteed,» sõnas ta.

TV3 uudistele rääkis Põlluaas suvel, et ülikoolid on justkui immigratsioonipumbad. «Murekoht on see, et eesmärgiks on võetud ülikoolide rahvusvahelistumine, võõrtudengite sisse toomine. [...] Siin on suur osa tudengitest just Aafrikast ja Aasiast. Me anname maksumaksja raha eest nendele hariduse, eesti keelt nad ei õpi ja lahkuvad,» sõnas ta.

Kuula ka, miks Põlluaas esimesel katsel koolist välja visati!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles