Mees mumifitseeris oma surnud ema, et saada ta pensioniraha

Inna-Katrin Hein
Copy
Surnu. Pilt on illustreeriv
Surnu. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Austria politsei teatel mumifitseeris Innsbrucki lähedal elav mees oma surnud ema ja hoidis teda keldris, et saada tema pensioniraha.

89-aastane dementne naine suri möödunud aasta juunis vanadusse. Ta 66-aastane poeg kasutas lõhnaaineid, liiva ja jääd, et varjata surnud ema ja temast tulnud lõhna, teatab bbc.com.

Politsei andmetel on mees saanud rohkem kui aasta jooksul ebaseaduslikult 50 000 eurot.

Juhtum tuli avalikuks, kui uus postiljon tõi raha ja tahtis selle naisele isiklikult üle anda. Poeg ütles, et ta emaga ei ole võimalik kokku saada, ja see äratas postiljonis kahtlust.

Postiljon andis kummalisest majast teada politseile. Korrakaitsjad otsisid maja läbi ja leidsid keldrist mumifitseeritud naise.

Austria politsei esindajad sõnasid meediale, et kahtlusalune ja kinnivõetud mees oli katnud ema kassiliivaga ja lõhnaainetega, mis käivitasid mumifitseerumise protsessi.

«Keldris olid olemas tingimused ja ained, et surnukeha mumifitseeruks,» sõnas politseinik Helmuth Gufler.

Gufleri sõnul ei olnud mehel muud sissetulekut, kui ta ema pension. Mees oli neile öelnud, et kui ta oleks ema surmast teatanud, oleks ta rahast ilma jäänud. Tal ei oleks olnud raha ema matmiseks.

Lahkamine näitas, et mees ei tapnud oma ema, vaid ta suri loomulikel põhjustel.

Mees oli öelnud oma vennale, kes elab kaugemal, et nende ema vajas haiglaravi, kuid ei soovitanud tal ema vaatama minna, sest too on dementne ega saa millestki aru. Vend ei hakanud rohkem uurima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles