Suri raske saatuselöögi seljatanud «Politseiakadeemia» staar Art Metrano

Spekter
Copy
Art Metrano (1980)
Art Metrano (1980) Foto: Ralph Dominguez/Scanpix

Suri «Politseiakadeemia» teisest ja kolmandast filmist tuntud ameerika näitleja Arthur (Art) Metrano.

Brooklyni päritolu näitleja suri 84 aasta vanusena loomulikku surima eile oma Florida kodus, vahendab People. Lahkumisest teatas Instagrami vahendusel mehe poeg Harry Metrano. «Kaotasin eile oma parima sõbra ja mentori, oma isa. Ta oli ja on kõige kõvem mees, keda tunnen. Ma ei tea kedagi, kes oleks elus nii paljudest raskustest üle saanud,» kirjutab poeg järelhüüdes.

Järelhüüde postitas ka minia:

Metrano karjäär algas 60ndatel, kuid sai tuule tiibadesse 70ndatel «The Tonight Show's», kus ta esitas komöödiasketše. Koomikuna esines Metrano ka suurtel lavalaudadel. Filmiedu saabus 1972. aasta linalooga «The Heartbreak Kid» ning hiljem «Politseiakadeemia» teise ja kolmanda filmiga (1985 ja 1986).

1989. aastal, karjääri kõrghetkel, kukkus Metrano alla oma Los Angelese kodu katuselt, mille tagajärjel jäi mees üle keha halvatuks. Siiski suutis ta ajapikku piisavalt terveneda, et taas jalule tõusta ja juba aasta hiljem taas näitlejana töötada.

Koomikuna sai ta inspiratsiooni ka oma elu suurimast ebaõnnest ning tuuritas aastatel 1993 kuni 2001 ringi ühemeheetendusega «Juudid ei peaks redelitel ronima», milles ta rahva rõõmuks ratastoolist tõusis ja paar sammu astus. Rõõmustasid ka tema saatusekaaslased, sest osa etenduste tulu annetas näitleja selgroovigastustega inimeste toetuseks. 

Näitlemisega tegeles ta aastani 2001, mängides erinevates telesarjades. Näitlemise järel hakkas ta jogurtipoodi pidama. 

Metrano oli abielus kaks korda ning tal on neli last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles