Ženja Fokin: kandke seda, milles tunnete end hästi, ja kandke ribadeks!

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Ženja Fokin.
Ženja Fokin. Foto: Taavi Luhamaa

Kanal 2 saates «Õhtu» võeti teemaks moehoroskoop, mis justkui peaks ütlema, mis riideid iga tähtkuju kandma peaks. Eesti moeguru Ženja Fokin aga sellega ei nõustu.

Neljapäevases «Õhtu» saates võeti teemaks moehoroskoop ning sel puhul kutsuti külaliseks Eesti moelooja Ženja Fokin.

Uudne moehoroskoop pidavat ütlema, milline riideese kellelegi nende tähemärgi järgi sobib. Näiteks jälestavad vähi tähtkujus sündinud, nagu seda on Robert Rool, volange ja lillelisi kangaid, kuid armastavad punaseid riideid. Jüri ja Ženja armastavad veevalajatena horoskoobi järgi kiiksuga riideid ega läheks eales lohakate riietega uksest välja.

Ženja pidas selle jutu peale aga peenikest naeru ja lausus: «Horoskoope kirjutavad need inimesed, kes jäävad tööle hiljaks!» Moeguru sõnul tuleks mõelda siiski sellele, mida inimene tunneb, kui uksest välja astub.

Samuti soovitab ta riided valmis panna juba eelmisel õhtul. «Nagu tittedele, üks päev enne valmis! Hommikul esiteks oled sa unine, kohvi joomata ja hakata seal veel midagi sahmima? Usu mind, sellest ei tule midagi välja.» Tema arvates sobib õhtul valmis pandud riietus sama hästi kokku ka hommikul.

Ženja ei usu, et tähtkuju midagi mõjutab, ning ise lähtub ta pigem isiklikust stiilist. Seda teeb ta ka oma personaalšopingutel. «Oluline on inimese trajektoor, positsioon ja loomulikult vajaduspõhisus,» rõhutab ta.

Veel palub ta olla teiste riietuse kommenteerimisega ettevaatlik, sest üks väike kommentaar võib mõne peas eluks ajaks ketrama jääda ning olla traumeeriv. «Kandke seda, milles tunnete end hästi, ja kandke ribadeks,» andis ta saate lõpus viimase soovituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles