Inglismaal tuleb politseil rikkis kiiruskaamera tõttu autojuhtidele tagasi maksta suures summas trahve

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Kiiruskaamera. Pilt on illustreeriv!
Kiiruskaamera. Pilt on illustreeriv! Foto: Margus Ansu

Rikkis kiiruskaamera arvutas Inglismaal autode kiiruse tegelikust kaks korda suuremaks ning nüüd tuleb kohalikel võimudel tõenäoliselt tagasi maksa ligikaudu viis miljonit naela.

Inglismaal Southamptonis asuv kiiruskaamera tabas aastatel 2015–2017 üle 50 000 autojuhi, kes ületasid kiirust.

Lubatud suurim kiirus sel tänaval on 30 kilomeetrit tunnis ning selle ületamise eest saab trahvi ligikaudu 100 naela. Kolme aasta jooksul on see kaamera toonud piirkonna politseile umbes viis miljonit naela tulu, kirjutab DailyMail.

Nüüd on aga politsei tunnistanud, et kõnealune kiiruskaamera on rikkis ega loe kõrgemate autode kiirust õigesti. See võib tähendab, et politseil tuleb kõigi nende aastate jooksul laekunud trahvisummad inimestele tagasi maksta. 

Seda uudist kuuldes kutsus kohalik autojuhtide liit autojuhte üles tegema politseile avalduse trahvi tühistamiseks ning riigile makstud raha tagasi saamiseks.

Kõik sai alguse kahest autojuhist, kes on suutnud tänaseks tõestada, et kaamera on kiirust valesti mõõtnud.

Üks neist on härra Thompson, kes jäi augustis matkaautoga sõites just selle kiiruskaamera ette. Kaamera pidas sõiduki kiirust kaks korda suuremaks. Õnneks oli tal autos pardakaamera, millega sai tõestada tegelikku kiirust. Tänu sellele tühistati talle esitatud trahv.

Seetõttu arvab Briti autojuhtide liit, et raha tuleb tagasi maksta kõigile, kes on selle kaamera tõttu trahvi saanud, olenemata sõidukiirusest. Liit on valmis autojuhtide õiguste eest võitlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles