TÜHISTATUD «Sopranode» sarja eellugu Eesti kinodesse ei jõuagi

Spekter
Copy
BILLY MAGNUSSEN (Paulie Walnuts), JON BERNTHAL (Johnny Soprano), COREY STOLL (Junior Soprano), JOHN MAGARO (Silvio Dante), RAY LIOTTA (Aldo Moltisanti alias Hollywood Dick) ja ALESSANDRO NIVOLA (Dickie Moltisanti) Warner Brosi filmis «The Many Saints of Newark» («Newarki paljud pühakud»).
BILLY MAGNUSSEN (Paulie Walnuts), JON BERNTHAL (Johnny Soprano), COREY STOLL (Junior Soprano), JOHN MAGARO (Silvio Dante), RAY LIOTTA (Aldo Moltisanti alias Hollywood Dick) ja ALESSANDRO NIVOLA (Dickie Moltisanti) Warner Brosi filmis «The Many Saints of Newark» («Newarki paljud pühakud»). Foto: SCANPIX

1. oktoobril jõuab HBO Max platvormile ja kohati ka kinolevisse hittseriaali «Sopranod» eellugu jutustav mängufilm «The Many Saints of Newark» («Newarki paljud pühakud»). Eesti Soprano-fännid filmi aga kahjuks suurel ekraanil nautida ei saagi.

 

USA kvaliteettelekanali HBO ohtralt auhinnatud (sh parima draamasarja Kuldgloobus aastal 2000) seriaal «Sopranod» jutustas 6 hooaja vältel New Jerseys elavast Itaalia-Ameerika maffiaperekonnast, mille liidriks oli kadunud James Gandolfini kehastatud Tony Soprano. Sageli teleajaloo parimaks seriaaliks nimetatud «Sopranode» esimene osa jõudis eetrisse 10. jaanuaril 1999, viimane 10. juunil 2007 ning seda näitas ka ETV. 

Sarja lõpustseeni analüüs, milles jääb lahtiseks, milline saatus tabab restoranis einestavat Tony Sopranot ja tema peret:

Suur osa seriaali tegevusest keerles Tony Soprano hinge- ja pereelu ümber, mida ta käis lahkamas psühholoogi (Lorraine Bracco) juures, keda mehe kuritegelik elustiil samuti ohustama kippus. Maffiapealikul tuli pidevalt lahendada nii oma «ärimuresid» kui ka keevaliste sugulaste tekitatud probleeme. Sugulaste hulka kuulusid tema abikaasa Carmela (Edie Falco), tütar Meadow (Jamie-Lynn Sigler), poeg Anthony Jr. (Robert Iler), ema Livia, õed Janice (Aida Turturro) ja Barbara (Nicole Burdette), onu Corrado «Junior» Soprano (Dominic Chianese), nõbu Tony Blundetto (Steve Buscemi), Carmela vennapoeg Christopher Moltisanti (Michael Imperioli) jt. 

Warner Brosi «The Many Saints of Newark» rändab «Sopranode» kaasajas toimunud tegevustikust paarkümmend aastat varasemasse aega, mil Tony oli ise alles teismeline ning alles saamas oma maffiamehe tuleristseid. Pealkirjas viidatud pühakud on sõnamäng Moltisanti perekonnanimega, mis tähendab tõlkes paljusid pühakuid.

Filmi taga seisavad samad tegijad, kes seriaali ka publikuni tõid: sarja looja David Chase, stsenarist Lawrence Konner ja mitu seriaali episoodi lavastanud režissöör Alan Taylor.

Vaata filmi treilereid:

Ekraanile naasevad paljud seriaali võtmetegelaste nooremad versioonid (vt videost, kes on kes). 

Noore Tony Soprano rollis astub üles 2013. aastal kõigest 51-aasta vanuses siit ilmast lahkunud James Gandolfini poeg Michael Gandolfini, kelle sarnasus isaga on vägagi märgatav.

Kui veel mõned nädalad tagasi võis filmi ka Eesti kinokavadest leida, siis praeguseks on film sealt maha võetud. Warner Brosi filmide Eesti levitaja Acme Film kinnitas, et maffiapere kujunemise lugu tõepoolest Eesti kinolevisse ei tule – niisiis tuleb seriaali fännidel oodata HBO Maxi Eestisse jõudmist oletatavalt järgmisel aastal. Muide, need kes elavad Soomes, Rootsis, Norras või Taanis, saavad teenuse kätte juba oktoobri lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles