Karisega presidendivalimiste kulisside taga: on tulnud ka ähvardusi – lubatakse kuuli ja muud

Kert Avasalu
Copy
Karis Eilatile oma rektoriportreed näitamas.
Karis Eilatile oma rektoriportreed näitamas. Foto: Kuvatõmmis

ETV saade «Pealtnägija» tegi Alar Karisega kaasa huvitava retke, saates teda presidendivalimiste otsustavamatel hetkedel. Vaatame meiegi, mida veel valimata president toimuvast arvas, oma elust rääkis ning kuidas kildu viskas.

ERRi ajakirjanik Taavi Eilat saatis Karist justkui töövari. Ajakirjaniku kinnitusel oli see kandidaadile omamoodi riskantne võttetiim enda kannule lubada - valimistulemus ei pruukinuks ju talle positiivne olla.

Alar Karis jutustas aga saatesalvestuste vahele muhedalt oma eluseikadest. «Ma olen suur kohvijooja,» jutustas ta. «Nüüd veidi vähem, et vererõhku mitte päris lakke ajada. Aga kui Hollandis töötasin, käisin kogu aeg kohv käes ringi. Siis öeldi küll ühel hetkel, et kuulge, mul on üks tuttav kirurg, ta võib selle tassi teil käe küljest ära opereerida.»

---

Praegune president on ka varem tähtsaid ameteid pidanud: rektor, ERMi direktor, riigikontrolör. Sealt tuli pagasina kaasa üks huvitav eelis - paraadportree. «See on väga sarnane!» imestas Eilat. «Nii, et pilt juba olemas?» päris ta maali näitava Karise käest.

«Jaa, ei pea muretsema,» tõdes Karis. «Mul on üks teine ka, selle tegi [Epp Maria] Kokamägi, kui ma maaülikooli rektor olin. See vajab natukene... süvenemist, et mind ära tunda,» muheles ta.

---

«Eks on parem vältida konflikte Toompea ees,» selgitas auto ja julgestustiimiga liikunud Karis. «Eks on juba tulnud ka ähvardusi - lubatakse kuuli ja mida kõike,» avaldas kandidaat. «Maailma on kirju. Täna on sotsiaalmeedia kaudu väga lihtsasti võimalik sõnumeid saata.»

Karise sõnul ei pruugi need muidugi kõik tõsised olla. «Ma igaks juhuks naisele ei ütle,» muheles ta. Väike vestlustuur sotsidega, jälle tunnid ootamist ning uus vastutusrikas amet oligi käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles