VAATA SAADET ⟩ «Võimsad naised» homme: miks otsustas rase Keit Pentus-Rosimannus ministriks hakata?

Spekter
Copy

Täna õhtul kell 19.30 jõuab Kanal 2 eetrisse järgmine osa Mart Normeti naispoliitikute intervjuusarjast «Võimsad naised», mille kangelannaks on sedapuhku Keit Pentus-Rosimannus.

Keit Pentus-Rosimannus on poliitikas saavutanud peaaegu kõik – ta on juhtinud Tallinna linnaosa, valitud riigikogusse ja pidanud kolm korda ministri ametit. Miks otsustas ta –olles ise lapseootel – võtta vastu Kaja Kallase pakkumise hakata rahandusministriks? Kuidas ta tõrjub poliitilisi ja isiklikke rünnakuid? Mida talle meenutab arm tema huule kohal? Ja kuidas reageerib ta saatetegijate poolt pakutud suurele üllatusele? 

Vaata saadet Apollo TVs.

Kanal 2 intervjuusari «Võimsad naised»: Keit Pentus-Rosimannus
Kanal 2 intervjuusari «Võimsad naised»: Keit Pentus-Rosimannus Foto: Karmo Ruusmaa

«Eesti poliitikas on naiste ajastu – meil on naispresident, naispeaminister ja valitsuses seitse naisministrit. «Võimsad naised» on viieosaline intervjuusaade, mille käigus saatejuht Mart Normet saab lähemalt tuttavaks viie naisega Eesti poliitika tipust, rääkides nii nende isiklikest valikutest ja poliitikast, mida seni on Eestis peetud pigem meeste maailmaks,» seisab saate tutvustuses.

Iga saade on pühendatud ühele võimsale naisele: Yana Toom Keskerakonnast, Marina Kaljurand sotsiaaldemokraatidest, Riina Solman Isamaast, Helle-Moonika Helme EKREst ja Keit Pentus-Rosimannus Reformierakonnast.

Kas Marina Kaljurannast saab uus Eesti president? Miks Riina Solman koguaeg tülide keskele satub? Milline on Helle-Moonika Helme roll EKRE tagatoas? Miks sunnib Keit Pentus-Rosimannus meid kärpima ja säästma? 

«Mina olen naiste fänn. Ma usun, et naised suudavad vaadata oma egost kaugemale ning hoiduda niisama kraaklemisest,» selgitab saate autor ja saatejuht Mart Normet. «See on omamoodi sümboolne, et nüüd, mil Eesti iseseisvusest täitub 30 aastat, on naiste roll Eesti ühiskonna kujundajatena suurem kui kunagi varem.»

«Võimsad naised» on Kanal 2s laupäeviti kell 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles