Sven Lõhmus kirjutab taas muusikat kultusbändile Black Velvet: hittide väljaandmisel on olulised just need punktid!

Raadio Elmar
Copy
Sven Lõhmus
Sven Lõhmus Foto: Toni Läänsalu

Raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!» rääkis helilooja ja produtsent Sven Lõhmus. Juttu tuli legendaarsest poistebändist Black Velvet. Kollektiiv avaldas loo «Õli tulle». Kuula ja loe lähemalt!

Sven Lõhmus märkis raadio Elmar hommikuprogrammis, et legendaarne bänd Black Velvet on koos tegutsenud juba viimased viisteist aastat. «Seetõttu saan siinkohal öelda, et meie puhul ei saa rääkida bändi taas-kokkutulemisest. Kui väikest pausi mitte arvestada, siis oleme juba aastaid koos muusikat teinud,» sõnas mees.

«Värske lugu «Õli tulle» sai valmis ligi aasta tagasi ja ka nüüd mõtlesime, et kas on mõtet veel avaldada. Juhtus aga see, et Kanal 2 Reporteri saade oli uuest loost nii vaimustuses, et tahtsid seda igal juhul saada. Nii siis otsustasimegi, et singel tuleb esimesel võimalusel välja anda,» avaldas Lõhmus.

Mees lisas, et uue loo sõnum on inspireeritud klubidest ja öömelust. «See on kõik see, mida meie eludes hetkel kuigi palju ei ole. Inimesed ei saa teatavatel põhjustel väga palju pidutseda. Teisisõnu, see räägib vabaks olemisest,» sõnas ta.

«Black Velveti lugude avaldamise intervall on täna üsna kaootiline. Lähtume eelkõige vajadusest või sellest, et lugu on väljaandmiseks tõepoolest valmis. Muusika loomine nõuab pühendumist ja aega. Mis seal salata - mul on ka palju muud tööd. Black Velvet on vaid väike osa sellest, millega igapäevaselt tegelen. Aga on tõeliselt tore bändile uusi asju teha, see materjal kõlab mõnusalt. Laulu välja andmine on suur ja pikk protsess. Kõigepealt pead sa täiesti kindel olema, et see on hea laul! Teiseks, lool peab olema hea produtseering. Kolmandaks, kogu sotsiaalmeedia ja muu meedia peab olema kenasti kaasatud. See pole suvaline ja spontaanne otsus, see on suur planeerimine,» märkis kogenud produtsent. 

Muusik rääkis muuhulgas ka Eesti Laulust ja kohalike autorite uuest loomingust. «Hetkel tundub, et kõik need, kes tahavad osaleda peagi saabuval Eesti Laulul, ei taha oma uusi laule hetkel avaldada. Seda näeb ette muidugi ka ürituse reglement. Arvan siiski, et enamik häid lugusid sihitakse avaldamisega kevadele ja suve algusele, et suvisel perioodil oma hittidele rohkem tähelepanu saada,» sõnas Sven Lõhmus raadio Elmar hommikuprogrammis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles