Hiinlanna väidab, et ei ole viimase 40 aasta jooksul minutitki maganud

Elu24
Copy
Unetus. Pilt on illustreeriv.
Unetus. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Hiinast pärit Li Zhanying väidab, et ta ei ole aastakümneid maganud. Viimati sai Li enda sõnul ööund nautida viieaastaselt. Mida aga ütlevad hiinlanna väite kohta arstid?

Li Zhanying on väitnud, et ta ei ole viimase 40 aasta jooksul minutitki maganud, vahendab Daily Star. Hiinlanna naabrid on proovinud seda väidet ümber lükata ja püüdnud teda magamast tabada, kuid tulutult. Väidetavalt on ta suutnud isegi unerohtude mõjule vastu panna.

Selle kõige valguses on Li'st saanud kohalik kuulsus.

Naise sõbrad ja sugulased usuvad Li'd. Ka abikaasa Liu Suoquin väitis kohalikule meediale, et Li räägib tõtt. Tema sõnul on naine pärast abiellumist kõik vajalikud kodused toimetused teinud ära just öösel. Olgugi et Li on proovinud abikaasa kõrval uinuda, hüüatab ta siis alati viimaks: «Ma ei saa magada!»

Kui Li esmalt arstidelt abi otsis, ei osatud talle diagnoosi panna. Nüüd on aga Li saanud Pekingi unekliinikus vastuse.

Selgus, et Li magab, kuid mitte päris nii nagu kõik teised.

Li'd jälgiti unekliinikus kokku 48 tundi. Esimese 16 tunni jooksul selgus, et Li «magab» kuni kümme minutit päevas ja tema uni on väga kerge. Selgus, et Li langes unne ka abikaasaga vesteldes, kuid suutis samal ajal vestlust jätkata.

Uskumatuna näiv nähtus on sarnane unes kõndimisele, mille ajal keha funktsioneerib ka siis, kui inimene tegelikult magab. Just seetõttu tundub Li'le, et ta ei ole justkui viimased 40 aastat minutitki maganud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles