Briti muusika silmapaistev eksperimenteerija Ghostpoet annab Tallinnas kontserdi

MUSA portaal
Copy
Ghostpoet
Ghostpoet Foto: Pressifoto

Järgmise aasta 27. jaanuaril esineb taas Tallinnas Briti muusika üks silmapaistvamaid eksperimenteerijaid, laulukirjutajaid ja vokaliste Ghostpoet. Telliskivi loomelinnaku südames paiknevas Fotografiskas tulevad esitusele nii senituntud lood kui ka verivärske looming mais ilmavalgust näinud viiendalt stuudioalbumilt «I Grow Tired But Dare Not Fall Asleep». Külalisesinejana astuvad duona üles Anna Kaneelina & Erki Pärnoja.

Kaks korda Mercury Prize'i auhinnale nomineeritud Ghostpoet (kodanikunimega Obaro Ejimiwe) jõudis 2021. aasta mais oma loomingus viienda stuudioalbumini. Uue kauamängiva üht esimest singlit «Concrete Pony» kirjeldab muusik nii: «See on justnagu peegeldus sellest, kus me ühiskonnana hetkel paikneme – meil oleks olemas justkui kõik, samas poleks ka nagu midagi. Võimalusi ja valikuid on lõpmatult, aga meile tundub, et kõik on kivisse raiutud.»

Otsast lõpuni Ghostpoeti kirjutatud, arranžeeritud ja produtseeritud uhiuuel albumil kuuleb lugematul hulgal eksperimente helidega. Seejuures kompab ta endale omaselt mitmesuguseid muusikastiile. Peale selle teeb muusik ka koostööd vokalistidega, nagu Delilah Holiday, SaraSara, Katie Dove Dixon jpt. Varem on ta teinud koostööd selliste muusikute ja bändidega nagu Massive Attack, Nadine Shah, Melanie Di Biasio, Paul Smith jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles