Katrina Lehise pere on pidanud mitmeid ohverdusi tooma: see on sportlase elu ja sellega peab arvestama

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
29.07.2021, Tallinn Epeevehkleja, Tokyo olümpiavõitja Katrina Lehis. FOTO: Mihkel Maripuu/Postimees FOTO: Mihkel Maripuu
29.07.2021, Tallinn Epeevehkleja, Tokyo olümpiavõitja Katrina Lehis. FOTO: Mihkel Maripuu/Postimees FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

«Kuskilt tuleb teha järeleandmisi. See on karm, aga see on sportlase elu ja sellega peab arvestama,» tunnistab värske olümpiavõitja saates «Hommik Anuga», et kogu pere on pidanud sportlaskarjääri nimel ohverdusi tooma.

Esimese hooga meenub Katrinale olümpiavõidust hetk, mil ta omale medalit kaela riputas. «See on väga uskumatu tunne!» Naine räägib saates «Hommik Anuga», et on väga raske võrrelda, kumb medal — isiklik pronks või naiskonna kuld — talle kallim on. «Kuld on ikkagi kuld, aga esimene olümpiamedal on ikkagi armsam.»

Katrina meenutab, et pärast pronksi võitu ütles talle sõudja Tõnu Endrekson, et peale olümpiat tekib tühi tunne. «Kui hakkasime Tokyost tagasi lendama, tundsin tühja tunnet, et mis nüüd saab. Olümpiavõit on miski, mida tahad terve oma elu,» tunnistab naine, et tema jaoks oli väga hirmus mõelda, mis saab edasi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles