Piirivalve lubab taas minna Peipsi jääle

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve hõljuk Peipsi järvel..
Piirivalve hõljuk Peipsi järvel.. Foto: Lauri Kulpsoo.

Laupäevast, 24. jaanuarist on lubatud Peipsi järve jääle minna Vasknarva külast Karjamaa külani ja Lohusuu külast Sääritsa külani.

Piirivalve palub kõigil järveleminejail kindlasti registreerida oma väljumine järvele lähimas piirivalvekordonis ja järgida kehtestatud nõudeid.

Piirivalveameti avalike suhete teenistuse juhataja Kaisa Pungase teatel tohib Vasknarva külast Karjamaa külani jääle minna kaldast kuni 2 km kaugusele ja Lohusuu külast Sääritsa külani kaldast kuni 3 km kaugusele.

"Jääluure näitas, et nimetatud piirkondades on jää paksus 17-30 cm," sedastas Pungas. "Jääle võib minna ainult jalgsi."

Piirivalve pani ka inimestele südamele, et piirangute eiramine seab ohtu inimelud ja on karistatav.

Järvele minnes soovitab piirivalve arvestada ilmastikutingimustega ja selga panna päästevest, võtta kaasa jäänaelad, mobiiltelefon ning navigatsiooniseade (GPS).

Lubatud on minna ka Narva veehoidla, Lämmijärve ja Pihkva järve jääle. Narva jõel on jääle minek keelatud. Samuti hoiatab piirivalve, et merejääle minek on eluohtlik.

Infot jääolude kohta ja piirivalvekordonite kontaktandmed leiab ka piirivalve kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles