TREILER James McAvoy eksperiment: näitleja mängib kadunud lapse isa, ise skripti nägemata

Spekter
Copy
James McAvoy
James McAvoy Foto: SCANPIX

Šoti näitleja James McAvoy uus film «My Son» mängib uuendusliku ideega: kuidas näeb peaosalise rollisooritus ekraanil välja siis, kui ta pole stsenaariumit lugenud?

 

Peacocki striimiteenuse (mis Eestis paraku kättesaadav pole) originaalfilmis läheb Šotimaal kaduma 7-aastane poiss. Õige pea selgub, et poiss rööviti. Lahti läheb suur otsinguoperatsioon, milles mängivad oma osa ka lapse murest murtud vanemad (James McAvoy ja Claire Foy).

Kui muus osas meenutab «My Boy» igas aspektis üsna tüüpilist krimidraamat, siis on selle tegijad vähemalt ühes mõttes teinud midagi erakordset: James McAvoy kogeb sündmuste rägastikus näitlejana samasugust segadust nagu tema tegelaskuju, sest näitlejale avaldati käsikiri vaid stseen-stseeni kaupa. Oletatavasti kronoloogiliselt üles võetud filmi lõpplahendus avanes näitlejale seega sama üllatuslikult kui filmitegelastele.

See püstitab loomulikult küsimusi. Kas see tähendab, et isa tegelaskuju kindlasti oma poja kadumise taga olla ei saa? Vastasel juhul jääks ehk mehe rollisooritusest teatud nüanss puudu. Kindlasti on aga selge, et idee on paeluv ning annab ehk muidu muus mõttes tehtud-nähtud žanritükile mekki juurde.

15. septembril ilmavalgust nägev põnevik on Christian Carioni lavastatud 2017. aasta Prantsuse filmi ingliskeelne uusversioon. 

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles