KUULA ⟩ ABBA tuleb tagasi uue albumiga ja lubab seninägematut kontsertelamust (2)

Kert Avasalu
Copy
Bändiliikmed mängisid end ise animaatorite jaoks sisse.
Bändiliikmed mängisid end ise animaatorite jaoks sisse. Foto: Abba

Popmuusika üks suurimaid kultusbände ABBA esitles neljapäeval uusi singleid. Varsti on tulemas ka terve album ning kontsert, kus bändi liikmed tuuakse lavale taas noortena.

Rootsi popmuusika käilakuju ABBA tuli taas kokku ning üllatas fänne kahe uue singliga: «I Still Have Faith in You» ja «Don't Shut Me Down». See pole aga kõik – vanameistritelt on oodata tervet albumitäit uusi lugusid. «Voyage'i» nime kandev kauamängiv tuleb välja 5. novembril.

40 aasta järel viimaks kokku tulnud bänd ei jäta aga ka elusa muusika fänne tühjade kätega. Nimelt tulevad juba sügisel müügile piletid kontserdisarjale, mis algab 2022. aasta mais Londonis uuel Abba Arenal.

«I Still Have Faith in You» pidanuks välja tulema juba 2019. aastal, kui lükkus järjest edasi. Samal ajal vaikselt loominguga tegelenud ABBA saigi nii kokku terve uue albumi jagu materjali.

«Nii tore oli jälle kambaga koos tegutseda,» rõõmustas Lyngstad. «Ma olen nii rahul sellega, millega hakkama oleme saanud,» lisas ta. «Nende esitus oli täiesti jalustrabav,» kiitis aga Ulvaeus bändikaaslasi. «Ma arvan, et Fridi ja Agnethat uuesti laulmas kuulda on võrreldamatu kogemus.»

Värske singli video annab aimu, milline kontsert välja hakkab nägema.
Värske singli video annab aimu, milline kontsert välja hakkab nägema. Foto: Kuvatõmmis

Ei ole hologrammid

Kontserdisari tuleb aga suisa futuristlikult eriline. ABBA liikmed Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad ja Björn Ulvaeus on teinud tööd, et luua endast nooruslikud digitaalsed versioonid. Mitte hologrammid, rõhutab bänd!

Nii uued kui vanad lood tulevad esitusele Abba Arena 3000-pealise publiku ees. See, et staarid tuuakse lavale aga sama nooruslikena, nagu neid tippaegadest mäletatakse, on 850-liikmelise animaatorite tiimi töö, mida juhtis George Lucase filmistuudio.

Teiste seas juhtisid projekti Baille Walsh, «Tšornobõli» sarja režissöör, ja Svana Gisla, kes tegi videod David Bowie viimasele albumile. Projekti kallal tegutses ka Anderssoni režissöörist poeg Ludwig.

Kuigi kuldajast on möödas aastakümneid, ootab uut loomingut ilmselt palju inimesi. 1990. aastate kogumik «Abba Gold» on Briti edetabelites püsinud juba üle 1000 nädala, olles praegu 14. kohal, kirjutas Guardian.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles