Inglismaal jättis noor arst inimesed abita ja läks haigla pingile magama

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Õde andmas patsiendile ravimit. Pilt on illustreeriv!
Õde andmas patsiendile ravimit. Pilt on illustreeriv! Foto: NIC COURY/ Scanpix

33-aastane Inglismaal töötav Dr Raisah Swati leiti Fairfieldi haiglas pingil magamas. Arsti hooletuse tõttu suri ka ühes hooldekodus patsient hingamispuudulikkusesse.

Raisah Swati on noor erakorralise meditsiini arst, kes on jätnud korduvalt oma tööülesanded täitmata, magades haiglas kõikvõimalikes kohtades. 

Swatist teavitati meditsiinitöötajate tribunalile alles 2017. aastal pärast seda, kui ta leiti haigla pingilt magamast. Arst tegeles patsientidega, kes vajasid pidevat hoolt ja järelevalvet, kuid tihtipeale oli naine kadunud ning kolleegid teda leida ei suutnud.

Kuid probleemid olid selleks ajaks kestnud juba aastaid, kirjutab Daily Mail.

2015. aastal töötas Swati Manchesteri kuninglikus haiglas. Seal leiti ta kell üks päeval magamast anestesioloogia osakonna valvetoas, kus ta oli kõik tuled ära kustutanud. Lisaks seiskus ühe kümnekuulise lapse süda, sest naine liialdas ravimitega.

Peale Manchesteri haiglast lahkumist asuski ta tööle Fairfieldi, mille juhtkonnale ta valetas oma kvalifikatsiooni kohta. Näiteks rääkis ta, et oli juhtiv arst ja tegeles raskelt haigete imikutega, kui oli tegelikult tavaline abiõde.

Koolituspraktika ajal poldud samuti Swati tööga rahul ning ka see info jõudis lõpuks meditsiinitöötajate tribunali.

Nüüd plaanitakse talt võtta ära arstilitsents, kuid Swati võitleb sellele vastu ning kaebas kohtuotsuse edasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles