Tabasalu maskivabriku kohta «Kuuuurijale» väiteid avaldanud paarike kaotas osaliselt esimeses kohtuastmes

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Kaitsevisiiride valmistamine OÜ Allestpac ruumides.
Kaitsevisiiride valmistamine OÜ Allestpac ruumides. Foto: Kuvatõmmis

6. aprillil oli eetris «Kuuuurija» saatelõik, mis puudutas kaitsevisiiride valmistamist OÜ Allestpac ruumides. Ühe selles kõnelenud isiku osas leidis maakohus, et osaliselt on ta avaldanud saatejuht Katrin Lustile ka valesid faktiväiteid. Olukorda kaema läinud Lust sai väärteoasja sissetungi eest, mille ta aga vaidlustas. Mainitud maakohtu otsus ei ole veel jõustunud.

Möödunud kevadel otsiti avalikus Facebooki grupis «Tööpakkumised Tallinnas ja Harjumaal» töötajaid, kes valmistaksid Harku vallas Tabasalu alevikus tootmisruumides rootslastele kaitsevisiire. Kaks sinna tööle läinud isikut pöördusid «Kuuuurija» toimetuse poole ning 6. aprillil eetris olnud saates nimetati neid Peetriks ja Mariks. Nad väitsid, et tööd pakkunud OÜ Allestpac rikub eriolukorra reegleid, kuna sealne tootmistegevus ei vasta nõuetele ning väikeses ruumis viibib korraga ligi 30 inimest.

Tootmisruumidesse kohapeale olukorda kaema läinud Katrin Lust kutsus sündmuspaigale politsei, kui oli oma silmaga veendunud, et töötajad ei kanna maske ega hoia üksteisega vahemaad. Politsei leidis, et mingit rikkumist ei ole, kuna maski kandmine ei olnud kohustuslik ning ettevõtte tegevus oli seadusega kooskõlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles