Cannes'is laineid löönud lesbinunnade draama «Benedetta» jõuab Eesti kinodesse

Spekter
Copy
«Benedetta» (2021)
«Benedetta» (2021) Foto: Filmikaader

Tänavu Cannes'i filmifestivalil esilinastunud ja Kuldsele palmioksale kandideerinud ajastudraama «Benedetta» (Benedetta) jõuab septembris ka Eesti kinopubliku ette.

Hollandi filmilavastaja Paul Verhoeveni («Ürgne instinkt») uus provokatiivne linalugu jutustab keelatud armastusest, sügavast usust ja võimuahnusest 17. sajandi Itaalia nunnakloostris, kuhu saabub siiralt usklik tüdruk Benedetta. Tüdrukust sirgub neiu ja üha sagedamini hakkab ta nägema ilmutusi, väites ise, et need ilmutused on otse Jumalalt ja et ta on Jeesuse pruut. Nii kloostris kui ka väljaspool selle müüre hakkavad liikuma jutud, et kes see müstline Benedetta tegelikult on – Jumala poolt väljavalitu või isehakanud petis? Sündmused eskaleeruvad, kui Benedettal tekib romantline suhe teise noore noviitsiga ning see avalikuks tuleb. 

Lugu põhineb katoliku müstiku ja lesbilise nunna Benedetta Carlini (1591–1661) elulool.

Filmi kauaoodatud esilinastus toimus 74. Cannes’i filmifestivali võistlusprogrammis selle aasta suvel. Filmi lükati enne seda esilinastust edasi kahel korral – režissööri operatsiooni ja siis pandeemia tõttu. Filmi stsenaarium põhineb Judith C. Browni raamatul «Ebadiskreetsed teod: lesbinunna elu Itaalias renessansiajastul».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles