Marveli esimene Hiina superkangelane pääseb lõpuks ekraanile (1)

Spekter
Copy
«Shang-Chi ja Kümne Rõnga legend» (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings)
«Shang-Chi ja Kümne Rõnga legend» (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) Foto: Filmikaader

Paari päeva pärast kinodesse jõudvas uues Marveli filmis «Shang-Chi ja Kümne Rõnga legend» (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) seikleb koomiksifilmide ajaloo esimene asiaadist superkangelane.

Suurejooneline seiklusfilm «Shang-Chi ja Kümne Rõnga legend» toob esimest korda publiku ette ühe Marveli eksootilisematest superkangelastest.

Marveli kinouniversumi järjekorras 25. linalugu räägib võitluskunste valdavast, tapjaks treenitud superkangelasest Shang-Chist, keda tuntakse koomiksimaailmas ka kui Kung Fu Meistrit. Filmis satub ta vastamisi Marveli kuulsa pahalase Mandarini, tema kümne ülivõimetega sõrmuse ning nende taha koondunud grupeeringuga.

«Shang-Chi ja Kümne Rõnga legend» (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings)
«Shang-Chi ja Kümne Rõnga legend» (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) Foto: Filmikaader

Lapsest saati võitluskunste õppinud Shang-Chi on filmis viimased kümme aastat arvanud, et suutis vabaneda oma isa Wenwu poolt peale surutud tulevikust salapärases organisatsioonis nimega Kümme Rõngast. Paraku pole sellise mineviku eest võimalik pääseda ning Shang-Chi peab asuma võitlusesse, et päästa talle lähedaste inimeste elu ning iseenda tulevik.

Hiina juurtega režissöör Destin Daniel Crettoni («The Glass Castle», «Just Mercy») lavastatud linaloo peaosas astub üles 32-aastane samuti Hiina päritolu Kanada näitleja Simu Liu ning ka enamik keskseid tegelasi on asiaadid. Ekraanil näeme seiklemas ka «Aasia hullult rikkad» filmist tuntud Awkwafinat, kes viimastel aastatel on väga tugevalt karjääri teinud.

Hollywoodi mitmekesistumise vaimus on paljud teisedki filmiga seotud tegijad Aasia juurtega, sh režissöör Destin Daniel Cretton («Just Mercy») ja stsenarist David Callaham («Wonder Woman 1984»). 

Pandeemia tõttu edasi lükatud film jõuab Eesti kinodesse ametlikult 3. septembril, eellinastused toimuvad juba päev varem.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles