Belglanna sai loomaaeda sisenemise keelu, sest soovis sealse šimpansiga abielluda

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Adie Timmermans näitab kuidas ta Chitaga suhtleb.
Adie Timmermans näitab kuidas ta Chitaga suhtleb. Foto: Kuvatõmmis videost.

Belgia Antwerpeni loomaaed ei luba Adie Timmermansil isaseid šimpanseid vaatamas käia, sest tema omapärane suhe ühe ahviga on looma suhted omasugustega vussi keeranud. 

Adie Timmermans on keskealine üksik naine, kes leidis hiljuti oma hingesugulase just šimpansite hulgast. «Mina armastan teda ja tema mind,» sõnas belglanna, kes on nii armunud, et soovib ahviga lausa abielluda.

Belgia ametnike sõnul on see aga väga ebaterve suhe, mis ei tee head Chita-nimelise šimpansi läbisaamisele teiste omasugustega.

Neli aastat pidevalt Chitat külastanud Adie on nüüd suures ahastuses, sest loomaaed on keelanud tal ametnike käsul isaseid ahvilisi külastada, kirjutab Ladbible.

Kui belglanna šimpansit vaatamas käis, vahetasid nad läbi klaasi õhusuudlusi ja lehvitasid teineteisele. Adie peab seda tõeliseks suhteks ning tunneb, et talle tehakse liiga, sest teised külastajad võivad ju Chitaga edasi suhelda.

Ametnikud peavad aga kogu lugu keerulisemaks, kui pealtnäha võib tunduda, sest juba sündides oli Chita lemmikloom, kes peale allumatuks muutumist loomaaeda toodi.

Seega erineb ta oma liigikaaslastest ning on seetõttu teiste isastega ka kaklema läinud ja raskelt vigastada saanud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles