Loe, mis hakkab saama varsti kinno jõudvas uues «Matrixis»

Spekter
Copy
Keanu Reeves
Keanu Reeves Foto: John Palmer/Scanpix

Eile avalikustati Las Vegases toimuval CinemaCon filmimessil 22. detsembril kinodesse jõudva uue «Matrixi» filmi pealkiri ja näidati ka filmi treilerit. 

Kultussaaga neljas peatükk, mida siiani lihtsalt «Matrix 4ks» nimetati, kannab pealkirja «The Matrix: Resurrections». Eesti keeles pole film veel levipealkirja saanud, ent toortõlkes võiks selleks olla siis «Matrix: Taassünnid» või midagi selletaolist.

Filmi peaosas ehk Neo rollis on taas Keanu Reeves, ekraanil on tagasi ka Trinity (Carrie-Anne Moss), kes pole alates esimesest «Matrixi» filmist ekraanil koos olnud juba 20 aastat. Kõrvalosades astuvad üles veel Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Jada Pinkett Smith ja Daniel Bernhardt.

Kuigi valitud seltskond nägi ka treilerit, siis peab ülejäänud maailm esimesi kaadreid filmist veel ootama ning seniks leppima ümberjutustusega, mida filmiajakirjanikud on vahendanud. 

Filmi tegevus rullub lahti futuristlikus San Franciscos, kus habetunud ja pikkade juustega Neo, kes oma endisest elust midagi ei mäleta, on nutiseadmetest sõltuvuses ja elab halli massi keskel tavapärast muserdavat elu, neelates muudkui talle arsti poolt välja kirjutatud siniseid tablette. Ta käib regulaarsetel kohtumistel terapeudi Harrise juures ning on kimpus pidevalt esile kerkivate mälestustega, mis panevad teda küsima: «Kas ma hakkan hulluks minema?» Terapeut soovitab seda sõna mitte kasutada ning taolised mõtted kõrvale heita.

Järgmisena põrkab Neo kohvikus kokku Trinityga, kellega kohtumine äratab mõlemas tunde, nagu nad oleksid tuttavad. Seejärel kohtub Neo tegelasega, kes paistab olevat Morpheuse noorem versioon, kes ulatab talle punase tableti ning sõnab, et on aeg lendu tõusta. Mängima hakkab psühhedeelse roki hümn – Jefferson Airplane'i «White Rabbit» –, Neo võimed taastuvad ning lahti läheb kauaoodatud uus maatriksimärul kogu oma ilus. Ühel hetkel vaatab Neo peeglisse ning näeb seal iseenda vanemat versiooni. 

Rohkem filmi sisu kohta praegu teada ei ole, sest Warner Bros sünopsist veel avaldanud pole.

Film jõuab ühe viimase Warner Brosi filmina paralleelselt kinodega alates esilinastusest 31 päevaks ka HBO Maxi platvormile – tuleval aastal ootab WB suuri kinofilme taas ees eksklusiivne, ehkki mõnevõrra lühem, kinolevi

Vaata, millised teooriad filmifännidel uue «Matrixi» kohta on tekkinud:

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles