Prantsusmaal võeti kinni evakueeritud afgaan, keda kahtlustatakse seotuses Talibaniga

Inna-Katrin Hein
Copy
Prantsuse sõdurid suunamas 24. augustil Kabulis Afganistanist evakueerituid militaartranspordilenukile A400M Atlas. Nad lendasids sealt edasi Abu Dhabisse Al Dhafrasse, kus asub Prantsuse sõjaväebaas ning siis Prantsusmaa Pariisi Charles de Gaulle'i lennujaama lennuväljale
Prantsuse sõdurid suunamas 24. augustil Kabulis Afganistanist evakueerituid militaartranspordilenukile A400M Atlas. Nad lendasids sealt edasi Abu Dhabisse Al Dhafrasse, kus asub Prantsuse sõjaväebaas ning siis Prantsusmaa Pariisi Charles de Gaulle'i lennujaama lennuväljale Foto: -/AFP/Scanpix

Prantsuse võimude teatel võtsid nad kinni evakuatsioonilennuga Prantsusmaale saabunud Afganistani kodakondsusega mehe, keda kahtlustatakse seotuses äärmusrühmitusega Taliban, mis on Afganistanis võimu haaranud. Prantsusmaal on kokku jälgimise ja uurimise all viis afgaani.

Prantsuse valitsuse pressiesindaja Gabriel Attal kinnitas, et afgaan võeti vahi alla, kuna ta on tõenäoliselt seotud džihadistidega, teatab euronews.com.

Attal lisas, et kahtlusalune mees aitas evakueerida Afganistanist prantslasi ja tõenäoliselt päästis elusid, kuid tal on ka otsene seos Afganistanis võimule tulnud Talibaniga ja seetõttu on ta ohtlik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles