Venemaal süüdistatakse ülemaailmse satanistliku sekti liikmeid rituaalmõrvades

Kert Avasalu
Copy
Satanistliku sekti liikmed uurijatega kuriteopaigas.
Satanistliku sekti liikmed uurijatega kuriteopaigas. Foto: Venemaa uurimiskomitee

Briti neonatsi loodud satanistlikul rühmitusel on järgijaid mitmes maailma otsas. Kahtlustuste kohaselt ohverdasid ühed sellised Venemaal Karjalas kaks inimest, kirjutab Moscow Times.

Venemaal võeti reedel vahi alla abielupaar, keda kahtlustatakse Peterburi lähistel Karjalas toimunud mõrvades. Aleksandr ja Tatjana Perevoztšikov-Hmurov kuuluvad väidetavalt satanistlikku sekti, religioossel põhjusel tapeti uurijate sõnul ka ohvrid.

Vahistatute seas on ka kaks kaasosalist, Aleksandr Tregubenko ning Olga Bolškova. Nemad sattusid uurimise alla juba märtsis, kui politsei nende majast suures koguses narkootikume avastas. Ülekuulamiste käigus rääkisid nad aga välja ka varasema jõhkra kuriteo.

Aastatetagused mõrvad

Kahtlustuste kohaselt tappis Perevoztšikov-Hmurovite abielupaar 2016. aasta augustis Peterburi kodaniku Platoni. Mõrv leidis aset Karjalas Priozerski raudteejaama lähistel, kus ohver peksti läbi ning pussitati. Samas tapatöös osales ka varem vahistatud paar. Platoni jäänused leiti alles 2021. aastal, kui kahtlustatavad viidi sündmuspaika kohale. 

Tregubenko ja Bolškova kohal lasub aga veel süüdistus, mille kohaselt tapeti rituaalmõrva käigus 2016. aasta juunis Karjala metsas ka üks Moskva elanik. Nüüd seisavad kõik neli silmitsi süüdistusega ettekavatsetud grupiviisilises mõrvas.

09A logo.
09A logo. Foto: Wikipedia.org

Rahvusvaheline haare

Mõlemal mõrval on väidetavalt rituaalsed motiivid. Kurjategijad kuuluvad rahvusvahelise satanistliku sekti Üheksa Nurga Ordu ridadesse, kus mõrv on üks viis kõrgemale «auastmele» tõusta.

Üheksa Nurga Ordu (Order of Nine Angles, O9A) loodi 1960. aastatel Inglismaal, kuid sai oma iseloomuliku näo sellega liitunud tollase Briti neonatsi David Myatti käe läbi. Äärmusliku rühmituse rakukesed on tegutsenud ka Balkanil ja Ameerikas.

USAs on viimastel aastatel vahistatud mitmeid O9A liikmeid, kes on plaaninud terrorirünnakuid ning mõrvu, kogunud relvi ja lõhkeaineid. Toimunud on ka Karjala mõrvadele sarnaseid võikaid tapmisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles