GALERII ⟩ Viimsi veinifestivalil valiti parimad veinid parimate Eesti artistide saatel

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Viimsi Veinifestival 2021.
Viimsi Veinifestival 2021. Foto: Külli Rummel

Eile toimus Viimsi vabaõhumuuseumis suursugune veinifestival, kus võis kuulda palju armastatud Eesti artiste ning loomulikult valiti ka parimad veinid.

Viimsi vabaõhumuuseum on üks imeliselt kaunis koht, mis andis veinifestivalile just selle kõige õigema tunde.

Veinifestivalil tutvustasid oma veinivaliku paremikku erinevad maaletoojad. Festivali külastajal oli võimalus ka ise sõna sekka öelda. Nii degusteeriti ja hinnati parima veini konkursil osalevaid veine. Selgus ka Viimsi veinifestivali publiku lemmik valge vein, punane vein ning loomulikult ka vahuvein.

«Arvestades, et praegu on keeruline aeg ja Covid-19 on jälle pead tõstmas, läks meil siiski päris hästi. Ootasime küll rohkem rahvast, aga vaadates, kui palju üritusi oli eile, läks meil kenasti,» oli Andres Puusepp vägagi rahul.

Parima valge veini tiitli sai Raza, Quinta da Raza 2020, Vinho Verde, Portugal Bestwine'ilt. Parim punane vein oli aga Primitivo del Salento IGT 2019, Villa Marin veinimaja ALTER BALTICS OÜ-lt ning parimaks vahuveiniks tituleeriti Prosecco DOC Rosé Millesimato Extra Dry 2020, Reguta veinimaja ALTER BALTICS OÜ-lt.

Korraldaja andsid enda sõnul endast parima ja nende eesmärk oli tuua lavale parimad Eesti artistid.«Kuna Viimsi vabaõhumuuseum on üks väga eriline koht, mida ka paljud Viimsi inimesed ei tea, otsustasime sinna teha akustilise lava,» räägib Puusepp lavast. Selleni jõudmiseks tuli jalutada läbi väikese pargi, mida oli esialgu raske leida.

Vaata pilte üritusest siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles